2016 m. sausio 22 d., penktadienis

Polentos užkandis su krevetėmis

4 asmenims

1 v. š. cukraus
1 stiklinės greito paruošimo polentos
30 ml alyvuogių aliejaus
4 laiškiniai svogūnai, supjaustyti
3 v.š. pomidorų pastos
250 ml sauso balto vyno
120 ml vandens
200 g šviežių krevečių, išdarinėtų
ryšulėlis smulkiai sukapotų petražolių
1 v.š. citrinos sulčių
1 ½ a. š. nutarkuotos citrinos žievelės
šviežiai maltų pipirų ir druskos

Greito paruošimo polentą paruoškite pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas. Laikykite šiltai.
Keptuvėje įkaitininkite alyvuogių aliejų, įdėkite smulkiai supjaustytus svogūnus, saikingai pabarstykite čili pipirais. Pakepkite 1 min., įspauskite pomidorų pastos, maišydami pakepkite, įpilkite vyną, viską patroškinkite, kol patamsės. Įpilkite vandens, dar patroškinkite. Sudėkite krevetes, kol taps šviesiai rausvos, pakepkite apie 2 min. Įmaišykite petražoles, citrinos žievelę ir sultis, įdėkite druskos ir pipirų. Padalinkite polentą į dubenėlius, ant viršaus užpilkite paruošto padažo. Patiekite.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą