2016 m. sausio 22 d., penktadienis


Steikas

4 asmenims

600 g jautienos nugarinės (supjaustytos po 150 g sveriančius kepsnius)

Mėsą kambario temperatūroje prieš kepant palaikykite bent 90 min.
Gerai įkaitinkite keptuvę ir kiekvieną steiko pusę kepkite 3 minutes; apverskite tik vieną kartą. Iškepus mėsai, suvyniokite ją į foliją, kurioje būtų pabarstyta druskos ir pipurų) leiskite pailsėti 5 min. Patiekite su salsa verde pagardu; troškintais salierais ir pomidorais; bulvių gratino ir salierų-pankolių salotų.

Salsa verde pagardas prie steiko

1 didelis ryšelis petražolių
1 didelis ryšelis mėtų
1 didelis ryšelis bazilikų
3 česnako skiltelės
30 g kaparėlių
1 nubrauktas šaukštas garstyčių
100 g alyvuogių aliejaus
2 ančiuviai
2 šaukštai raudonojo vyno acto
jūros druska
šviežiai malti juodi pipirai

Žalumynus nuplauname ir nusausiname. Viską be aliejaus ir acto suplakame. Įpilkite alyvuogių aliejaus, acto ar citrinos sultis ir dar kartą suplakame. Pasūdome ir pabarstome pipirais.




Sedano e Pomodori Brasati (troškinti salierai ir pomidorai)

4 asmenims


50 g pancettos, supjaustytos trumpais šiaudeliais
1 didelis svogūnas, plonai supjaustytas
50 ml alyvuogių aliejaus
400 g salierų stiebų,  perpjautų į tris dalis
1 skardinė konservuotų pomidorų
druskos, pipirų


Pancettą supjaustykite, pakepinkite, kol apskrus (7-10 min) įkaitusiame aliejuje, išimkite, nusausinkite, atidėkite į šoną. Į likusį aliejų keptuvėje sudėkite svogūną, troškinkite, kol suminkštės ir taps šviesiai rudos spalvos; tada sudėkite konservuotus pomidorus ir salierus, įpilkite 200 ml vandens, pagardinkite druska ir pipirais, uždenkite dangčiu ir lėtai troškinkite 1,5 val kas 10-15 min pamaišant. Prižiūrėkite, kad neišgaruotų vanduo; vis įpilkitenaujo. Po 1,5 val pažiūrėkite ar salierai tapo minkšti, patiektite prie steiko.



Bulvių gratin

6 asmenims

350 ml riebios grietinėlės
2 skiltelės česnako
1/2 a.š. muskato riešuto(šviežiai tarkuoto)
sviestas
1,5 - 2kg didelių bulvių (nuskustų ir supjaustytų labai labai labai plonais griežinėliais)
1 indelis tepamo ožkos sūrio
Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų


Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
Grietinėlę supilkite į prikaistuvą, palengva ją šildykite, įdėkite česnaką ir muskatą, leiskite pavirti apie 10 min. Įdėkite tepamą ožkos sūrį ir su konditerine šluotele viską išmaišykite, leisdami jam ištirpti.
Į nedidelę kepimo skardą aukštais kraštais sluoksniuokite bulves, pabarstydami druska ir pipirais kas sluoksnį. Susluoksniavus bulves horizontaliai, supilkite iš prikaistuvio padažą.
Uždenkite aliuminio folija. Kepkite apie 30 minučių, tada nudenkite foliją ir kepkite dar 30 minučių, kol gražiai apskrus.


Pankolių ir salierų salotos su trumų aliejumi

4 asmenims


1 pankolis
3 salierų stiebai
1 ilgavaisis agurkas
3 v.š. citrinos sulčių
druskos
šviežiai maltų pipirų
trumų aliejaus

Pankolį ir salierų stiebus ir agurką virtuvės kombainu supjaustyti ypatingai plonais griežinėliais (beveik permatomais), sudėti į indą, padruskinti, papipirinti, apšlakstyti citrinos sultimis, įpilti trumų aliejaus, viską sumaišyti. Patiekti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą