2016 m. sausio 22 d., penktadienis

Panna cotta su pistacijų kremu

6-osioms gausioms porcijoms

50 ml grietinėlės

250 ml pieno

du kupinoki šaukštai cukraus

du želatinos lapeliai

pusė vanilės lazdelės

2 a.š. pistacijų kremo



grietinėlę įpilti į nedidelį puodelį, įdėti cukrų. Vanilės lazdelę perpjauti per pusę išilgai, atidaryti jos vidų ir peilio galu išskobti minkštimą/sėklytes ir viską įmesti į grietinėlę. Ir vanilės ankštį ir minkštimą. Ant nedidelės ugnies kaitinti, kad ištirptų cukrus, vanilė įsigertų į grietinėlę ir ji sušiltų, bet neužvirtų. Tuo tarpu želatinos lapelius įdėti į dubenėlį ir užpilti šaltu vandeniu, kad apsemtų. Po poros minučių želatina turėtų suminkštėti, tada ją sudėti į grietinėlę, įdėkite pistacijų kremą. Pamaišykite su šaukštu, įsitikinkite, kad želatina ir kremas ištirpo, supilkite pieną, išmaišykite viską.
Supilstykite į indelius ir leiskite sustingti šaldytuve.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą