2016 m. rugsėjo 2 d., penktadienis

Raudonųjų lęšių paplotėliai

Receptas iš Jolitos Koruklu knygos "Turkijos virtuvė"

4-6 asmenims

2/3 stiklinės raudonųjų lęšių
1 stiklinė smulkių bulguro kruopų
1/2 valgomojo šaukšto pomidorų pastos
1/2 valgomojo šaukšto paprikų pastos
80 ml alyvuogių aliejaus
1 citrinos sultys
Druskos ir juodųjų pipirų
1/3 arbatinio šaukštelio malto kumino
Saujelė svogūnų laiškų
Saujelė petražolių
Saujelė šviežių mėtų
Salotų lapų patiekti
1-2 citrinos

1. Raudonuosius lęšius suberkite į puodą ir užpilkite 1 litru vandens. Virkite apie 20 minučių, kol jie visiškai išsileis. Suberkite smulkias bulguro kruopas, išmaišykite, uždenkite puodą ir nukelkite jį nuo ugnies. Palikite bulgurą ir lęšius atvėsti apie 30 minučių.

2. Perdėkite bulguro ir raudonųjų lęšių mišinį į didelį dubenį, sudėkite paprikų ir pomidorų pastas, supilkite alyvuogių aliejų ir rankomis minkykite, kol viskas gerai išsimaišys ir masė nuo paprikų ir pomidorų pastų taps rausva. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, kuminu, citrinų sultimis. Vėl viską išmaišykite. Jei norite aštresnių paplotėlių, įberkite aitriųjų paprikų dribsnių. Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus, petražoles, mėtas. Žalumynus sudėkite į bulguro ir raudonųjų lęšių masę ir viską išmaišykite.

3. Rankomis suformuokite pailgos formos paplotėlius ir sudėkite ant lėkštės, išklotos salotų lapais. Prieš patiekdami šalia padėkite citrinų riekelių, kuriomis prieš valgant bus apšlakstomi paplotėliai.

4. Patiekite kaip užkandį arba kaip pagrindinį patiekalą kartu su kitais užkandžiais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą