2016 m. rugsėjo 2 d., penktadienis

Prahos pyragas

Receptas iš blogo "Sonatinos receptai" (http://www.sonatinos-receptai.lt/search?q=prahos)

Tešlai
1 kiaušinis
150 g cukraus
1 a. š. sodos
50 g margarino
2 v. š. pieno
2 v. š. medaus
1 a. š. kakavos miltelių
450 g miltų

Kremui
400 ml pieno
2,5 v. š. miltų
2 v. š. cukraus
2 a. š. vanilinio cukraus
150 g sviesto
2 v. š. cukraus pudros

Glazūrai
100 g šokolado
3 v. š. aliejaus

Tešlai sumaišyti visus ingredientus, išskyrus miltus, ir kaitinti ant vandens garų vonelės, kol margarinas visiškai ištirps ir masė suputos. Suberti miltus ir suminkyti minkštą elastingą tešlą.

Tešlą padalinti į 4 dalis ir iškočioti 25 x 30 cm dydžio stačiakampius. Tešla geriausiai kočiojasi, kol būna dar šilta. Lakštus kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 5 - 8 minutes, kol gražiai apskrus.

Kremui miltus sumaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įpilti šiek tiek pieno ir maišyti, kol gausis vientisa tyrė. Supilti likusį pieną ir kaitinti ant vidutinės ugnies, kol masės sutirštės. Išvirtą pudingą ataušinti retkarčiais pamaišant.

Sviestą išplakti iki purumo, įmaišyti cukraus pudrą. Plakant po truputį įmaišyti ataušusį pudingą ir plakti, kol gausis vientisas kremas.

Tris lakštus aptepti kremu ir sudėti vieną ant kito. Ant viršaus uždėti ketvirtąjį lakštą ir šiek tiek prispausti.

Glazūrai šokoladą ištirpinti ant vandens garų vonelės ir įmaišyti bekvapį aliejų. Glazūrą užpilti ant pyrago ir paskleisti lygiu sluoksniu.

Po kelių valandų jau galima mėgautis burnoje tirpstančiu skanėstu. Skanaus!

P. S. pirmiausiai siūlau pasigaminti pudingą kremui, kad kol keps lakštai jis spėtų ataušti. Neįtikėtinai skanus, drėgnas, minkštas ir aromatingas pyragas... 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą