- 4x150 g tilapijos fillet
- šaukštas kapoto šviežio rozmarino
- 2 citrinų sultys ir tarkuota žievelė
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 12 šoninės juostelių
- alyvuogių aliejaus
- 4-6 šaukštai majonezo
- 2 ryšulėliai žaliųjų smidrų
Įkaitinkite orkaitę iki 200ºC. Apibarstykite žuvies fillet kapotais rozmarinais, citrinos žievele ir pipirais. Šoninės juosteles išdėstykite ant darbastalio ir braukdami peiliu, išploninkite jas. Suvyniokite 1 fillet į tris šoninės gabaliukus. Sustiprinkite užfiksuodami mediniu pagaliuku.
Pakepkite taip paruoštą žuvį ant keptuvės, tada tęskite kepimą orkaitėje 10-12 min., kol žuvis pilnai iškeps, o šoninė gražiai apskrus.
Kol kepa žuvis, pasigaminkite citrininį majonezą. Sumašykite 4-6 šaukštus majonezo su pusės citrinos sultimis ir šviežiai grūstais pipirais.
Smidrus lengvai apvirkite. Kai žuvis iškeps, paserviruokite kartu. Apliekite smidrus majonezu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą