2016 m. spalio 14 d., penktadienis

Kepta tilapijos fillet šoninėje su smidrais ir citrininiu majonezu


  • 4x150 g tilapijos fillet
  • šaukštas kapoto šviežio rozmarino
  • 2 citrinų sultys ir tarkuota žievelė
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 12 šoninės juostelių
  • alyvuogių aliejaus
  • 4-6 šaukštai majonezo
  • 2 ryšulėliai žaliųjų smidrų



Įkaitinkite orkaitę iki 200ºC. Apibarstykite žuvies fillet kapotais rozmarinais, citrinos žievele ir pipirais. Šoninės juosteles išdėstykite ant darbastalio ir braukdami peiliu, išploninkite jas. Suvyniokite 1 fillet į tris šoninės gabaliukus. Sustiprinkite užfiksuodami mediniu pagaliuku.

Pakepkite taip paruoštą žuvį ant keptuvės, tada tęskite kepimą orkaitėje 10-12 min., kol žuvis pilnai iškeps, o šoninė gražiai apskrus.

Kol kepa žuvis, pasigaminkite citrininį majonezą. Sumašykite 4-6 šaukštus majonezo su pusės citrinos sultimis ir šviežiai grūstais pipirais.

Smidrus lengvai apvirkite. Kai žuvis iškeps, paserviruokite kartu. Apliekite smidrus majonezu.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą