2016 m. spalio 14 d., penktadienis

Mėlynių panna cotta su žibučių likeriu, prancūziškuoju morengu ir dumplainiais ir (8 nedidelės porcijos)

 (8 nedidelės porcijos)


  • 250ml grietinėlės
  • 250ml natūralaus jogurto
  • 200 g mėlynių
  • 50 ml žibučių likerio
  • du kupinoki šaukštai cukraus
  • du želatinos lapeliai
  • pusė vanilės lazdelės
  • 4 morengai
  • 8 dumplainiai

Pasiruoškite mėlynes: sudėkite į keptuvę, įpilkite šiek tiek vandens, įdėkite kelis šaukštus cukraus, viską užkaitinkite, leiskite mėlynėms užvirti. Pavirkite 10 min.; gautą masę sumalkite trintuvu, leiskite atvėsti.
Grietinėlę įpilti į nedidelį puodelį, įdėti cukrų. Vanilės lazdelę perpjauti per pusę išilgai, atidaryti jos vidų ir peilio galu išskobti minkštimą/sėklytes ir viską įmesti į grietinėlę. Ir vanilės ankštį ir minkštimą ant nedidelės ugnies kaitinti, kad ištirptų cukrus, vanilė įsigertų į grietinėlę ir ji sušiltų, bet neužvirtų. Tuo tarpu želatinos lapelius įdėti į dubenėlį ir užpilti šaltu vandeniu, kad apsemtų. Po poros minučių želatina turėtų suminkštėti - ją ištraukite, nusunkite vandenį ir dėkite į užkaitintą grietinėlę. Pamaišykite su šaukštu, įsitikinkite, kad želatina ištirpo. Vanilės ankštį išimkite bet grūdelius palikite. Įmaišykite jogurtą, mėlynių masę, išpilstykite į indelius ir padėkite į šaldytuvą. Leiskite stingti per naktį.

Panna cottą išimkite iš indelio, kuriame stingdėte (įmerkti į karštą vandenį porai sekundžių). Patiekite lėkštėje, šalia patrupinkite morengo, serviruokite kartu su dumplainiu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą