(8 nedidelės porcijos)
- 250ml grietinėlės
- 250ml natūralaus jogurto
- 200 g mėlynių
- 50 ml žibučių likerio
- du kupinoki šaukštai cukraus
- du želatinos lapeliai
- pusė vanilės lazdelės
- 4 morengai
- 8 dumplainiai
Pasiruoškite mėlynes: sudėkite į keptuvę, įpilkite šiek tiek vandens, įdėkite kelis šaukštus
cukraus, viską užkaitinkite, leiskite mėlynėms užvirti. Pavirkite 10 min.; gautą masę sumalkite trintuvu, leiskite atvėsti.
Grietinėlę įpilti į nedidelį puodelį, įdėti cukrų. Vanilės
lazdelę perpjauti per pusę išilgai, atidaryti jos vidų ir peilio galu išskobti
minkštimą/sėklytes ir viską įmesti į grietinėlę. Ir vanilės ankštį ir minkštimą
ant nedidelės ugnies kaitinti, kad ištirptų cukrus, vanilė įsigertų į
grietinėlę ir ji sušiltų, bet neužvirtų. Tuo tarpu želatinos lapelius įdėti į
dubenėlį ir užpilti šaltu vandeniu, kad apsemtų. Po poros minučių želatina
turėtų suminkštėti - ją ištraukite, nusunkite vandenį ir dėkite į užkaitintą
grietinėlę. Pamaišykite su šaukštu, įsitikinkite, kad želatina ištirpo. Vanilės
ankštį išimkite bet grūdelius palikite. Įmaišykite jogurtą, mėlynių masę, išpilstykite
į indelius ir padėkite į šaldytuvą. Leiskite stingti per naktį.
Panna cottą išimkite iš indelio,
kuriame stingdėte (įmerkti į karštą vandenį porai sekundžių). Patiekite
lėkštėje, šalia patrupinkite morengo, serviruokite kartu su dumplainiu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą