2016 m. gruodžio 1 d., ketvirtadienis

Kiaulienos medalijonai garstyčių padaže


  • 1 kiau­lie­nos išpjova (~900 gr.)
  • 1 svo­gū­nas
  • 100 ml sauso balto vyno
  • 200 ml viš­tie­nos sultinio
  • 200 ml grietinėlės
  • Pora šaukštų garstyčių su grūdeliais


 Nuo išpjo­vos nupjaus­tome plė­ves, supjaus­tome išpjovą apys­to­riais keps­ne­liais (maž­daug 3 cm sto­rio). Pabars­tome druska ir pipi­rais. Gerai įkai­ti­name kep­tuvę, įpi­lame alie­jaus ir apke­pame keps­niu­kus iš abiejų pusių, kol gra­žiai paru­duoja (maž­daug po 2 min. iš kiek­vie­nos pusės). 

Apke­pus mėsą į tą pačią kep­tuvę dedame susmul­kintą svo­gūną ir apke­pame. Po to pilame vyną ir ant lėtos ugnies viriname, kol nuga­ruos beveik visas vynas.

Nuga­ra­vus vynui, ant svo­gūnų dedame mėsos gaba­liu­kus, tada supi­lame sul­tinį, užden­giame kep­tuvę, ugnį suma­ži­name ir troš­ki­name apie 15 min.

Patroš­ki­nus, mėsą sude­dam į lėkštę, užden­giame folija.

Padažas 
Jei sul­ti­nio dar likę daug, dar keletą minu­čių jį pakai­ti­name. Sude­dame gars­ty­čias. Supi­lame grie­ti­nėlę ir kai­ti­name kol pada­žas sutirštės. Tada aš pagal skonį žiūriu, ar norisi daugiau garstyčių ar galbūt druskos. Jei pada­žas skys­tas — į pusę puo­de­lio van­dens dedame arba­tinį šaukš­telį su kaupu miltų, gerai išmai­šome ir supi­lame į padažą. Išmai­šome. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą