Kiaulienos medalijonai garstyčių padaže
- 1 kiaulienos išpjova (~900 gr.)
- 1 svogūnas
- 100 ml sauso balto vyno
- 200 ml vištienos sultinio
- 200 ml grietinėlės
- Pora šaukštų garstyčių su grūdeliais
Nuo išpjovos nupjaustome plėves, supjaustome
išpjovą apystoriais kepsneliais (maždaug 3 cm storio). Pabarstome druska ir pipirais. Gerai įkaitiname
keptuvę, įpilame aliejaus ir apkepame kepsniukus iš abiejų pusių, kol gražiai
paruduoja (maždaug po 2 min. iš kiekvienos pusės).
Apkepus mėsą į tą pačią keptuvę dedame susmulkintą svogūną
ir apkepame. Po to pilame vyną ir ant lėtos ugnies viriname, kol nugaruos
beveik visas vynas.
Nugaravus vynui, ant svogūnų dedame mėsos gabaliukus, tada
supilame sultinį, uždengiame keptuvę, ugnį sumažiname ir troškiname apie
15 min.
Patroškinus, mėsą sudedam į lėkštę, uždengiame folija.
Padažas
Jei sultinio dar likę daug, dar keletą minučių jį pakaitiname.
Sudedame garstyčias. Supilame grietinėlę ir kaitiname kol padažas
sutirštės. Tada aš pagal skonį žiūriu, ar norisi daugiau garstyčių ar galbūt
druskos. Jei padažas skystas — į pusę puodelio vandens dedame arbatinį
šaukštelį su kaupu miltų, gerai išmaišome ir supilame į padažą. Išmaišome.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą