1 didelis baltas svogūnas, grubiai supjaustytas
Apie 680 gr. pastarnokų ( nulupti ir grubiai susmulkinti)
4 šaukštai sviesto 0,7 l vištienos sultinio
1 puodelis grietinėlės
1/2 puodelio baltojo šokolado
Druskos, pipirų
Smulkintų petražolių (papuošimui)
Ištirpinkite sviestą puode. Suberkite pjaustytą svogųną ir pastarnokus ir apkepkite maišydami kol įgaus šiek tiek aukso atspalvio apie 15-20 minučių (daržovės karamelizuojasi). Užpilkite vištienos sultinį (galima ir daržovių sultinio) ir užvirkite aukštoje temperatūroje. Sriuba verdama kol suminkštėja pastarnokai. Blenderiu susmulkinkite iki vientisos masės. Į sriubą įpilkite grietinėlės, pakaitinkite. Sumaišykite su baltuoju šokoladu, pagardinkite druska ir pipirais. Papuoškite petražolėmis.
Pastaba: Galima pateikti su mėlyno sūrio trupiniais ir čiobrelių šakelėmis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą