2018 m. vasario 23 d., penktadienis

Trinta pastarnokų sriuba su baltuoju šokoladu


1 didelis baltas svogūnas, grubiai supjaustytas
Apie 680 gr. pastarnokų ( nulupti ir grubiai susmulkinti) 
4 šaukštai sviesto
0,7 l vištienos sultinio
1 puodelis grietinėlės
1/2 puodelio baltojo šokolado
Druskos, pipirų
Smulkintų petražolių (papuošimui)


Ištirpinkite sviestą puode. Suberkite pjaustytą svogųną ir pastarnokus ir apkepkite maišydami kol įgaus šiek tiek aukso atspalvio apie 15-20 minučių (daržovės karamelizuojasi). Užpilkite vištienos sultinį (galima ir daržovių sultinio) ir užvirkite aukštoje temperatūroje. Sriuba verdama kol suminkštėja pastarnokai. Blenderiu susmulkinkite iki vientisos masės. Į sriubą įpilkite grietinėlės, pakaitinkite. Sumaišykite su baltuoju šokoladu, pagardinkite druska ir pipirais. Papuoškite petražolėmis.

Pastaba: Galima pateikti su mėlyno sūrio trupiniais ir čiobrelių šakelėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą