2018 m. vasario 23 d., penktadienis

Traškūs blyneliai su lašiša bei eršketu

Blyneliams:
3 bulvės, nuluptos ir sutarkuotos
Apie 230 gr sviesto
230 gr rūkytos lašišos, plonai supjaustytos
230 gr rūkyto eršketo, plonai supjaustyto (mes naudojome riebžuvę)
80 gr juodųjų ikrų
Druskos, pipirų

Padažui:
1/2 puodelio grietinės
3 skiltelės česnako
5 šakelės krapų
0,5 citrinos sultys
Juodųjų pipirų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus


Bulves sutarkuoti stambesne tarka ir pagardinti druska, pipirais ir apie 100 gr tirpinto sviesto.
Keptuvėje ištirpinti sviestą ir kepti blynus. Apkepti iš abiejų pusių iki rusvos spalvos po to išimti iš keptuvės ir kepti 200 C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.

Padažo ruošimas:
Į indą suberti susmulkintus krapus ir česnakus, pagardinti druska, pipirais, ½ citrinos sultimis, ½ puodelio grietinės. Viską gerai sumaišyti.

Iš orkaitės ištraukti blynus. Ant blyno paskirstyti padažo, plonai pjaustytos lašišos ir eršketo griežinėlius. Lašišą ir eršketą lengvai apšlakstyti alyvuogių aliejumi, ir citrinų sultimis, truputį pagardinti juodais pipirais.

Papuošti ikrais ir kapotais krapais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą