2018 m. rugsėjo 7 d., penktadienis

Ėrienos šonkauliai su balzaminio acto ir medaus padažu

6-8 ėrienos šonkaulių eilutė (apie 500-600g)

Druskos, pipirų
Šlakelis aliejaus

Padažui:
4 šaukštai balzamiko acto
1 šaukštas medaus
1.5 šaukšto citrinos sulčių
Šakelė rozmarino
Pateikimui:
Saldžių bulvių (batatų) ir bulvių piurė
Virtos daržovės (šparagnės pupelės, brokoliai ar kt.)
Grūsti juodieji pipirai
Grūsti pistacijų riešutai
Čiobreliai

Prieš ruošiant ėrieną išimti gerokai iš anskto iš šaldytuvo, kad mėsa būtų kambario temperatūros. Įkaitinti nedidelę keptuvę (geriausia, jei tą keptuvę galėsite vėliau visą įdėti į orkaitę ir joje tęsti kepti), įpilti labai mažai aliejaus (šaukštelio užteks, nes riebalų atsiras kepant ėrienai). Pabarstyti mėsą druska ir pipirais. Statyti ėrienos šonkaulių eilutę ant krašto, kad visi kauliukai styrotų į viršų. Pakepinti apie 4 minutes, kol gerai apkeps. Tada apversti ant tos pusės, kurioje mėsa,ir pakepinti dar 4 minutes.

Dėti visą keptuvę į orkaitę ir kepkite šonkaulius 30 min.
Per tą laiką pasigaminkite padažą: supilkite visus produktus į mažą puodą ir kaitinkite, virkite, kol dalis skysčių nugaruos ir padažas ims tirštėti (aušdamas jis dar tirštės). Nukelkite nuo ugnies.
Po pusvalandžio išimkite mėsą iš orkaitės ir 7 minutes laikykite uždengę aliuminio folijos lakštu, kad mėsa būtų sultinga ir neatvėstų. Pabaigoje, prieš pat pateikiant, supjaustykite po vieną šonkauliuką/kepsniuką, sudėkite į lėkštę, pašlakstykite balzamiko acto padažu, pabarstykite čiobreliais ir grūstais pistacijų riešutais, pagardinkite juodaisiais pipirais.
Garnyrui skirtą saldžių bulvių ir paprastų bulvių piure trinti naudojant skystį, kuriame virė šparaginės pupelės ar kitos garnyrui skirtos daržovės (nei pieno, nei grietinėlės nereikia). Piure pagardinti muškato riešutu, druska ir pipirais.

Originalaus recepto nuoroda: 
https://www.nidosreceptai.lt/erienos-sonkauliai-su-balzamiko-acto-padazu/

Ėrieną pirkome Kalvarijų turguje. Kontaktinis tel.: +3706711173
Originalus skelbimas: "Mažmeninė ir didmeninė prekyba veršena,aviena,ėriena taip pat kepienėles, ležuviai. Be to minėta mėsa priekiaujame Kalvarijų turguje(Kalvarijų g.61)-atpažinam iš veido.Didmenai taikom nuolaidos ir pasitinkam su galymibė patogiau apsipirkti. Jeigu trūksta laiko maisto gamybai ar turit didesni kieki svečiu galim organizot profisianalaus virėjo pagalba,pristatimas iki namu.Telefonas užsakymui ar pasiteiravimui-+37067111738.Del mėsos švežumo ir kokybės duodu garantija,priedo draugų palaikymas.Su pagarba Kristupas"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą