1 ciabatta duonos kepaliuko
2 saujų džiovintų baravykų
2 vidutinio dydžio svogūnų
10-15 džiovintų aliejuje mirkytų pomidorų
alyvuogių aliejaus
druskos, maltų juodųjų pipirų, džiovintų čiobrelių pagal skonį
1 šaukštelio cukraus
2 česnako skiltelių
mocarela sūrio
šviežio baziliko
Iš vakaro džiovintus baravykus užmerkti verdančiame vandenyje ir palikti nakčiai.
Svogūnus supjaustyti „plunksnelėmis“ ir kepti keptuvėje, alyvuogių aliejuje ant žemos temperatūros apie 15 minučių, kol svogūnai pasidarys skaidrūs, bet ne rudi ir sukepę. Svogūnus skaninti cukrumi, druska ir maltais pipirais ir dar kiek pakepti, kol karamelizuosis.
Tada į keptuvę, prie svogūnų, sudėti juostelėmis pjaustytus išmirkusius džiovintus baravykus ir kepti, kol grybai apkeps, jei reikia papildomai skaninti druska ir pipirais. Iškepusius grybus su svogūnais palikti aušti.
Per tą laiką supjaustyti juostelėmis džiovintus pomidorus ir suberti juos į praaušusią keptuvę su grybais ir svogūnais, išmaišyti ir paskaninti džiovintais čiobreliais.
Duoną supjaustyti riekelėmis, teptuku aptepti vieną pusę alyvuogių aliejumi, guldyti ant grotelių ir kišti į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę kokioms 5 minutėms, kad lengvai apskrustų.
Apskrudusią duoną ištrinti česnako skiltelėmis. Ant dar šiltos duonos dėti mocarelą gabalėlį, paruoštą įdarą bei papuošti baziliku.
šviežio baziliko
Svogūnus supjaustyti „plunksnelėmis“ ir kepti keptuvėje, alyvuogių aliejuje ant žemos temperatūros apie 15 minučių, kol svogūnai pasidarys skaidrūs, bet ne rudi ir sukepę. Svogūnus skaninti cukrumi, druska ir maltais pipirais ir dar kiek pakepti, kol karamelizuosis.
Tada į keptuvę, prie svogūnų, sudėti juostelėmis pjaustytus išmirkusius džiovintus baravykus ir kepti, kol grybai apkeps, jei reikia papildomai skaninti druska ir pipirais. Iškepusius grybus su svogūnais palikti aušti.
Per tą laiką supjaustyti juostelėmis džiovintus pomidorus ir suberti juos į praaušusią keptuvę su grybais ir svogūnais, išmaišyti ir paskaninti džiovintais čiobreliais.
Duoną supjaustyti riekelėmis, teptuku aptepti vieną pusę alyvuogių aliejumi, guldyti ant grotelių ir kišti į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę kokioms 5 minutėms, kad lengvai apskrustų.
Apskrudusią duoną ištrinti česnako skiltelėmis. Ant dar šiltos duonos dėti mocarelą gabalėlį, paruoštą įdarą bei papuošti baziliku.
Originalaus recepto nuoroda:
http://www.sezoninevirtuve.lt/brusketos-su-dziovintais-baravykais-ir-pomidorais/
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą