Udon makaronai
- 1-2 šaukšteliai Sriracha padažo
-
2 šaukšteliai ryžių acto
-
1/4 stiklinės sojų padažo
-
1 šaukštelis sezamų aliejaus
-
2 šaukštai rudojo cukraus
-
2 skiltelės česnako, sutraiškytos
-
1 šaukštas tarkuoto šviežio imbiero
Iš esmės šitas patiekalas improvizacinis ir kaskart unikalus, nes
kas gi varginsis tiksliai matuoti, kiek ko į jį sudeda. Udon
makaronus galima pirkti sausus arba minkštus (vakuuminiame
maišelyje), svarbu atsiminti, kad išvirusių jų negalima palikti
stovėti, reikia iškart maišyti su troškiniu, kitaip sulips.
Troškinys prie makaronų gaminamas iš morkų, kopūstų (baltagūžių
ir/arba kiniškų), paprikų, grybų, bambuko ūglių, svogūnų
laiškų, špinatų lapelių ir visokių daržovių, kokios tik po
ranka. Jis gali būti visai vegetariškas, arba galima įdėti mėsos
gabaliukų (mes gaminome su vištiena), tinka ir krevetės.
Svarbiausia, kas patiekalą padaro „azijietišką“ ar „kinišką“,
yra prieskoniai ir padažai. Jų mišinį nusižiūrėjome iš čia:
https://www.seasonsandsuppers.ca/15-minute-spicy-udon-vegetable-stir-fry/
Žinoma, dideliam žmonių kiekiui mišinio reikės daugiau, bet
svarbu proporcija. Viskas gaunama normalioje didesnėje Maksimoje ar
Rimi!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą