2018 m. spalio 19 d., penktadienis



Udon makaronai

  • 1-2 šaukšteliai Sriracha padažo
  • 2 šaukšteliai ryžių acto
  • 1/4 stiklinės sojų padažo
  • 1 šaukštelis sezamų aliejaus
  • 2 šaukštai rudojo cukraus
  • 2 skiltelės česnako, sutraiškytos
  • 1 šaukštas tarkuoto šviežio imbiero

 Iš esmės šitas patiekalas improvizacinis ir kaskart unikalus, nes kas gi varginsis tiksliai matuoti, kiek ko į jį sudeda. Udon makaronus galima pirkti sausus arba minkštus (vakuuminiame maišelyje), svarbu atsiminti, kad išvirusių jų negalima palikti stovėti, reikia iškart maišyti su troškiniu, kitaip sulips. Troškinys prie makaronų gaminamas iš morkų, kopūstų (baltagūžių ir/arba kiniškų), paprikų, grybų, bambuko ūglių, svogūnų laiškų, špinatų lapelių ir visokių daržovių, kokios tik po ranka. Jis gali būti visai vegetariškas, arba galima įdėti mėsos gabaliukų (mes gaminome su vištiena), tinka ir krevetės. Svarbiausia, kas patiekalą padaro „azijietišką“ ar „kinišką“, yra prieskoniai ir padažai. Jų mišinį nusižiūrėjome iš čia: https://www.seasonsandsuppers.ca/15-minute-spicy-udon-vegetable-stir-fry/ Žinoma, dideliam žmonių kiekiui mišinio reikės daugiau, bet svarbu proporcija. Viskas gaunama normalioje didesnėje Maksimoje ar Rimi!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą