2018 m. lapkričio 30 d., penktadienis

Burokėlių salotos su žuvimi



INGREDIENTAI
Burokėliai 4 vnt. marinuoti
Avokadai 2 vnt.
Žuvis 400 g karštai rūkyta skumbrė
Druska 1 žiupsnelis pagal skonį ir padažui
Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti pagal skonį ir padažui
Citrinos 1 vnt. sultys pagal skonį
Krapai 10 g šakelės papuošti
Majonezas 3 valg. š. padažui
Grietinė 3 valg. š. padažui
Krienai 1 arbat. š. padažui
Grietinėlė 100 ml padažui

KAIP GAMINTI
1. Burokėlius išimkite iš marinato, labai gerai nusausinkite, supjaustykite kubeliais ir suberkite į tris taures.
2. Avokadus nulupkite, supjaustykite kubeliais, iš karto apšlakstykite citrinos sultimis (kad nepatamsėtų) ir suberkite ant burokėlių. Skumbrę labai gerai išdarinėkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite ant avokadų.
3. Majonezą sumaišykite su grietine ir krienais, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, tada atsargiai šaukštu įmaišykite iki putų išplaktą grietinėlę. Ant salotų krėskite po kelis šaukštus puraus padažo. Tiekite su skrudinta itališkos duonos riekele.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą