Apie 25 maži blyneliai:
100 g moliūgo
1 kiaušinis
2 šaukštai rikotos sūrio
1 plokščias šaukštelis kepimo miltelių
Miltų
Žiupsnelis druskos
1 šaukštelis cukraus
Muskato riešuto
Aliejaus kepimui
Plonai pjaustytos lašišos juodtelės pateikimui
Krapai dekoracijai
Moliūgą sutarkuojame stambia tarka. Dubenyje išplakame kiaušinį, sumaišome jį su rikota ir moliūgu. Beriame miltų tiek, kad tešla taptų tirštos grietinės konsistencijos (kuo miltų bus daugiau, tuo blyneliai bus kietesni, tvirtesni). Pagardiname druska, cukrumi, įberiame truputį tarkuoto muskato.
Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų, jame iš abiejų pusių apkepame mažus blynelius, kol jie gražiai pagelsta. Sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
Pateikiame šiltus (pašildyti galima trumpam įkišus į karštą orkaitę) arba šaltus, su rūkytos lašišos juostele ir krapo šakele.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą