4 asmenims reikės:
1/4 puodelio alyvų aliejaus
2 vidutinio dydžio raudonieji svogūnai, supjaustyti gabaliukais
2 kaupini šaukštai geltonųjų razinų
1/4 puodelio sūdytų paskrudintų anakardžių (cashew) riešutų
1 raudona saldžioji paprika, supjaustyta juostelėmis
1 geltona saldžioji paprika, supjaustyta juostelėmis
4 vidutinio dydžio pomidorai, nulupta odele, supjaustyti
1 šaukštas Marokietiškų ras el hanout* prieskonių
1.5 puodelio daržovių sultinio arba vandens
1 kg šviežiosjūrinės žuvies file, supjaustytos 4-5 cm pločio juostelėmis
Druska, pipirai
Kuskusas:
2 puodeliai kuskuso
1/2 šaukštelio cinamono
1/2 šaukštelio malto kumino (cumin)
1 šaukštas sviesto
2-3 žali svogūno laiškai, susmulkinti
Dideliame puode įkaitiname 2 šaukštus aliejaus. Jame ant vidutinės ugnies kepinam pusę kiekio supjaustyto svogūno maždaug 8 minutes, arba kol svogūnai pilnai sukepa ir paruduoja. Kiaurašaukščiu išimame juos iš puodo ir sudedame į lėkštelę.
Į puodą sumetame citrinas ir riešutus. Nuolat maišant pakepiname viską minutę. Išimame ir sudedame į tą pačią lėkštę, kurioje sudėti apskrudinti svogūnai.
Į puodą supilame likusį aliejų. Suberiame likusius svogūnus kartu su paprikomis. Maišant kepiname apie 7 minutes, kol daržovės tampa minkštos. Suberiame pjaustytus pomidorus, pabarstome ras el hanout prieskoniais, viską išmaišome, supilame sultinį (arba vandenį) ir uždengę troškiname 10 minučių ant silpnos ugnies.
Supjaustytus žuvies gabaliukus pasūdome rupia druska, pabarstome pipirais. Sudedame žuvį į troškinį. Troškiname apie 5 minutes, kol žuvis tampa minkšta. Patikriname skonį – įberiame druskos, cukraus, jei trūksta (taip pat jei trūksta rūgšties, įmašome šaukštelį pomidorų pastos).
Paruošiame kuskusą: į karščiui atsparų indą suberiame kuskusą ir cinamoną bei kuminą. Birius produktus išmaišome tarpusavyje. Užpilame 2 puodelius verdančio vandens, indą uždengiame ir paliekame 10 minučių pabrinkti. Nuimame dangtį, įmaišome šaukštą sviesto, pasūdome, viską išmaišome.
Pateikiame giliose lėkštėse: dedame kelis šaukštus kuskuso, ant viršaus pilame žuvies troškinio. Pabarstome kepintais svogūnais su razinomis ir riešutais, bei žaliaisiais svogūnų laiškais.
*Ras el hanout – Marokietiškas prieskonių mišinys, tiesiogiai išvertus iš arabų kalbos, reiškiantis “parduotuvės top’as”. Kitaip sakant, tai geriausių prieskonių, kuriais prekiauja parduotuvė mišinys. Dažnai tai 30 ir daugiau skirtingų kvapų mišinys, tačiau aš radau receptą. pagal kurį be galo paprasta patiems šį mišinį pasigaminti namuose. Tereikia sumaišyti tarpusavy šiuos prieskonius:
1 šaukštelis kumino (cumin)
1 šaukštelis malto imbiero
1 šaukštelis kurkumos (turmeric)
1 šaukštelis druskos
3/4 šaukštelio cinamono
3/4 šaukštelo maltų juodųjų pipirų
1/2 šaukštelio baltųjų maltų pipirų
1/2 šaukštelio maltų kalendrų
1/2 šaukštelio saldžiosios paprikos
1/2 šaukštelio kvapniųjų pipirų
1/2 šaukštelio muškato
1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių
Troškinio receptas iš Food&Wine
1 šaukštelis malto imbiero
1 šaukštelis kurkumos (turmeric)
1 šaukštelis druskos
3/4 šaukštelio cinamono
3/4 šaukštelo maltų juodųjų pipirų
1/2 šaukštelio baltųjų maltų pipirų
1/2 šaukštelio maltų kalendrų
1/2 šaukštelio saldžiosios paprikos
1/2 šaukštelio kvapniųjų pipirų
1/2 šaukštelio muškato
1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių
Troškinio receptas iš Food&Wine
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą