Reikės:
125 g. sviesto (ne margarino!)
4 kiaušinių
250 ml pieno
260 g. miltų
pakelio vanilinio cukraus
1/2 a.š. kepimo miltelių
4 v.š. cukraus (dėjau 3, mums pakako)
Kiaušinio trynius atsargiai atskirti nuo baltymų. Trynius gerai išplakti su cukrumi kol masė paliks balta ir puri.
Supilti pieną, vaninilinį cukrų ir viską išmaišyti.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įsijoti į trynius.
Sviestą ištirpinti, šiek tiek atvėsinti ir supilti į bendrą masę.
Galiausiai kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į masę. Tešla gaunasi tokia puri, lengva, geros tirštos grietinės konsistencijos.
Palikti tešlą pastovėti 10-15 min.
125 g. sviesto (ne margarino!)
4 kiaušinių
250 ml pieno
260 g. miltų
pakelio vanilinio cukraus
1/2 a.š. kepimo miltelių
4 v.š. cukraus (dėjau 3, mums pakako)
Kiaušinio trynius atsargiai atskirti nuo baltymų. Trynius gerai išplakti su cukrumi kol masė paliks balta ir puri.
Supilti pieną, vaninilinį cukrų ir viską išmaišyti.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įsijoti į trynius.
Sviestą ištirpinti, šiek tiek atvėsinti ir supilti į bendrą masę.
Galiausiai kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į masę. Tešla gaunasi tokia puri, lengva, geros tirštos grietinės konsistencijos.
Palikti tešlą pastovėti 10-15 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą