2019 m. balandžio 4 d., ketvirtadienis

Pertrinta žirnių sriuba su sviestu, arba pasninko sriuba


1,5 litro žirnių, druskos, 1,5 šaukšto sviesto, 1 šauštas miltų, 2 petražolių šaknys, 1 morka, 1 poras, 2 svogūnai, keletas juodųjų pipirų. Rūkytos silkės.

Žirnius gerai išvirti ir pertrinti per sietą (taip rašo Zavaska, nors aš du kartus bandžiau ir kažkaip nesitrynė, tai galutiniam variante netrynėm). Susmulkintus petražolę ir porą pakepinti svieste, įberti didelį šauštą miltų, šiek tiek pakepinti, sumaišyti su pertrintais žirniais, atskiesti nukoštu prieskoninių daržovių sultiniu tiek, kad striuba būtų tiršta. (Sultinio receptas pas žr. Zavadską, geras!)


Patiekti galima su rūkyta lašiša arba rūkyta silke, mes darėm su silke ir buvo skanu. Reikia dėti nemažai silkės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą