2021 m. gruodžio 1 d., trečiadienis

Kibbeh

Tešlai:

· 400g bulguro (skaldytų kviečių)
· 1,5 stiklinės (350ml) vandens
· 1 mažas svogūnas, sutarkuotas arba sutrintas blenderiu
· 1 šaukštas aliejaus
· 1/2 šaukštelio druskos
· 200g maltos jautienos arba avienos
· Aliejaus skrudinimui

Įdarui:

· Alyvuogių aliejaus
· 2 vidutiniai svogūnai, labai smulkiai supjaustyti
· 2 skitelės česnako, susmulkintos
· 300g maltos jautienos arba avienos
· 1 šaukštelis maltų kvapiųjų pipirų
· 1 šaukštelis malto cinamono
· 1 šaukštelis maltų kalendrų
· 1/4 šaukštelio rūkytos paprikos
· 1/4 šaukštelio kumino
· 1/4 šaukštelio čili pipirų
· grūstų juodųjų pipirų
· pundelis petražolių, labai smulkiai sukapotų
· 50g kedro riešutų (pakepinti)

Padažui:

· 50g tahini (sezamų pastos)
· 1/2 skiltelės česnako, sutrintos
· 2 šaukštai citrinos sulčių
· Druskos, pipirų, vandens

· Pasiruoškite tešlą: bulgurą užpilkite vandeniu ir palikite apie pusvalandį pabrinkti. Visas vanduo turėtų būti per tą laiką susigėręs, tačiau jei dar vandens liks, jį nusunkite ir nuspauskite (rankomis), kad liktų kuo sausesnės kruopos. Sumaišykite išbrinkusį bulgurą su aliejumi ir tarkuotu svogūnu, įberkite druskos, tada dėkite maltos mėsos ir išminkytkite rankomis, po to permalkite mėsmale. Dar kartą išminkykite tešla gaunasi pakankamai kieta ir lipni, iš kurios galima bus formuoti norimo dydžio paplotėlius. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą