2021 m. gruodžio 1 d., trečiadienis

Falafeliai

Ingredientai:


· 24 valandas mirkytų 400g avinžirnių arba 1 skardinės (400g) konservuotų avinžirnių
· 1 svogūno
· 2 skiltelių česnako
· Saujos žalumynų t.y. petražolės ir kalendra, snatykis 1:1/2
· 2 v.š. sezamo sėklų nebūtinai
· 1 a.š. malto kumino
· 1/2 a.š. druskos
· 1/4 a.š. pipirų
· 4 v.š. džiuvesėlių (jei gaminate iš konsevuotų avinžirnių, džiuvesėlių reikės daugiau, kad tešla gautusi kietoka)
· Aliejaus gruzdinimui


Gaminame:

1. Jei naudosite mirkytus avinžirnius, avinžirnius užmerkite 24 valandom. Tokiu atveju gaminant falafelius papiltomai įpilkite vandens. Jei gaminsite iš konservuotų avinžirnių, šį žingsnį praleiskite.

2. Jei gaminsite iš mirkytų avinžirnių, tai svogūną, česnaką, žalumynus, džiuvesėlius su avinžirnias reikės mėsmale (turi būti mažos skylutės) permalti 2 kartus. Jei gaminate iš konservuotų avinžirnių, dedame Į maisto smulkintuvą avinžirnius, smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, smulkintus žalumynus, sezamo sėklas, prieskonius ir džiuvesėlius.

3. Triname viską kelias minutes, kartas nuo karto nubraukdami kraštuose susikaupusius produktus. Galutinė tekstūra turi būti labai mažais trupinėliais, o ne vientisa masė.

4. Formuokitefalafelius šlapiomis rankomis. Šalia visada turėkite dubenėlį šalto vandens rankų pirštams pasivilgyti. Rankomis formuojame rutuliukus, juos prieš kepimą 1 valandą palaikome šaldytuve. Jei skubate, galima nelaikyti šaldytuve, bet reikės daugiau džiuvesėlių.

5. Į gilesnį puodą pilame aliejų. Jo reikia tiek, kad pilnai apsemtų falafelius. Įkaitiname aliejų.

6. Į įkaitintą aliejų dedame po keletą falafelių, kad kepdami per daug nesiliestų tarpusavyje. Gruzdiname kol falafeliai gražiai paruduoja, apie 5 minutes.

7. Iškepusius falafelius perkleiame ant popierinių rankšluosčių, kurie sugers riebalų perteklių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą