2022 m. sausio 28 d., penktadienis

Cholent

 Receptas 12 žmonių


Ingredientai:

Apie 1 kg jautienos mentės arba krūtininės

Apie 1 kg raudonųjų bulvių

2 svogūnai supjaustyti kubeliais

2 kaulai su čiulpais (marrow bones)

1 puodelis sausų pupelių

1/2 puodelio perlinių kruopų

3 skiltelės česnako, nesmulkintos

6 kiaušiniai

1/2 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų

1 l vištienos sultinio

Druskos

1,5 arbatinio šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių

1,5 arbatinio šaukštelio ciberžolės miltelių

1 arbatinis šaukštelis kumino

1/4 arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos miltelių


Gaminimas:

  1. Į didelį ketaus puodą sudėti ingredientus sluoksniais tokia eilės tvarka: bulvės, svogūnai, mėsa, kaulai, pupelės (plautos, gali būti ir mirkytos, bet mirkyti nebūtina, nes ilgai troškinant vis tiek išbrinksta), perlinės kruopos.
  2. Sudėti česnako skilteles ir pabarstyti juodaisiais pipirais.
  3. Švariai nuplauti kiaušinius (žalius, su lukštu) ir sukišti juos į mėsą.
  4. Sumaišyti sultinį, druską, papriką, ciberžolę, kuminą ir aitriąją papriką ir supilti skystį ant ingredientų, kol apsems mėsą ir pupeles. Jei trūksta skysčio galima pilti vandens.
  5. Uždengti ir troškinti orkaitėje apie 100 laipsnių temperatūroje 12-16 val.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą