Receptas 12 žmonių
Ingredientai:
Apie 1 kg jautienos mentės arba krūtininės
Apie 1 kg raudonųjų bulvių
2 svogūnai supjaustyti kubeliais
2 kaulai su čiulpais (marrow bones)
1 puodelis sausų pupelių
1/2 puodelio perlinių kruopų
3 skiltelės česnako, nesmulkintos
6 kiaušiniai
1/2 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1 l vištienos sultinio
Druskos
1,5 arbatinio šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
1,5 arbatinio šaukštelio ciberžolės miltelių
1 arbatinis šaukštelis kumino
1/4 arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
Gaminimas:
- Į didelį ketaus puodą sudėti ingredientus sluoksniais tokia eilės tvarka: bulvės, svogūnai, mėsa, kaulai, pupelės (plautos, gali būti ir mirkytos, bet mirkyti nebūtina, nes ilgai troškinant vis tiek išbrinksta), perlinės kruopos.
- Sudėti česnako skilteles ir pabarstyti juodaisiais pipirais.
- Švariai nuplauti kiaušinius (žalius, su lukštu) ir sukišti juos į mėsą.
- Sumaišyti sultinį, druską, papriką, ciberžolę, kuminą ir aitriąją papriką ir supilti skystį ant ingredientų, kol apsems mėsą ir pupeles. Jei trūksta skysčio galima pilti vandens.
- Uždengti ir troškinti orkaitėje apie 100 laipsnių temperatūroje 12-16 val.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą