Ingredientai tešlai:
1 puodelis minkšto sviesto
1 pakelis (apie 230 g) "Filadelfijos" sūrio
2 puodeliai miltų
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
Ingredientai įdarui:
1 puodelis cukraus
2 valgomieji šaukštai cinamono
1/2 puodelio lydyto sviesto
1/2 puodelio kapotų pekano riešutų (tinka ir graikiški)
Gaminimas:
- Dideliame dubenyje išsukti sviestą ir sūrį iki vientisos masės. Sumaišyti miltus su druska, palaipsniui pilti į sviesto ir sūrio mišinį nuolat maišant/minkant. Padalinti tešlą į keturias dalis, suvynioti kiekvieną dalį į maistinę plėvelę ir šaldyti mažiausiai 1 val., kol bus lengvai kočiojama.
- Iškočioti kiekvieną dalį į 30 cm skersmens apskritimą. Sumaišyti cukrų ir cinamoną. Patepti apskritimus lydytu sviestu, gausiai pabarstyti cinamono-cukraus mišiniu ir kapotais riešutais. Supjaustyti kiekvieną apskritimą į 12 dalių (kaip tortą).
- Vynioti dalis nuo plačiojo galo link siaurojo (trikampio viršūnės). Sudėti ant kepimo popieriaus ir šiek tiek palenkti galus, kad būtų puslankiai.
- Kepti 180 laipsnių temperatūroje 24-26 minutes, kol gražiai paruduos. Šiltus sausainius patepti lydytu sviestu ir pabarstyti likusiu cinamono-cukraus mišiniu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą