2022 m. sausio 28 d., penktadienis

Sausainiai "Rugelach"

Iš nurodyto kiekio ingredientų išeina apie 50 sausainių.

 Ingredientai tešlai:

1 puodelis minkšto sviesto

1 pakelis (apie 230 g) "Filadelfijos" sūrio

2 puodeliai miltų

1/2 arbatinio šaukštelio druskos


Ingredientai įdarui:

1 puodelis cukraus

2 valgomieji šaukštai cinamono

1/2 puodelio lydyto sviesto

1/2 puodelio kapotų pekano riešutų (tinka ir graikiški)


Gaminimas:

  1. Dideliame dubenyje išsukti sviestą ir sūrį iki vientisos masės. Sumaišyti miltus su druska, palaipsniui pilti į sviesto ir sūrio mišinį nuolat maišant/minkant. Padalinti tešlą į keturias dalis, suvynioti kiekvieną dalį į maistinę plėvelę ir šaldyti mažiausiai 1 val., kol bus lengvai kočiojama.
  2. Iškočioti kiekvieną dalį į 30 cm skersmens apskritimą. Sumaišyti cukrų ir cinamoną. Patepti apskritimus lydytu sviestu, gausiai pabarstyti cinamono-cukraus mišiniu ir kapotais riešutais. Supjaustyti kiekvieną apskritimą į 12 dalių (kaip tortą).
  3. Vynioti dalis nuo plačiojo galo link siaurojo (trikampio viršūnės). Sudėti ant kepimo popieriaus ir šiek tiek palenkti galus, kad būtų puslankiai.
  4. Kepti 180 laipsnių temperatūroje 24-26 minutes, kol gražiai paruduos. Šiltus sausainius patepti lydytu sviestu ir pabarstyti likusiu cinamono-cukraus mišiniu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą