„Gâteau à
l'Orange“ (apelsinų pyragas)
Reikės:
Įkaitinkite orkaitę iki 190 C laipsnių.
Išvirtus ir atvėsusius apelsinus supjaustykite, išimkite sėklas ir sutrinkite virtuviniu kombainu (aš naudojau rankinį trintuvą, kuris taip pat puikiai tiko). Kruopščiai sumaišykite su kiaušinių ir migdolų mišiniu ir supilkite į 9 colių aliejumi išteptą pyrago formą, apibarstytą macų miltais arba miltais/džiuvesėliais – pageidautina nelipniu ir nuimamu pagrindu.
2 apelsinų
6 kiaušinių
1 ¼ stiklinės cukraus (200-250 g)
2 šaukštų apelsinų žiedų vandens (orange blossom water)
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 ½ puodelio blanširuotų migdolų, stambiai sumaltų (200 g)
6 kiaušinių
1 ¼ stiklinės cukraus (200-250 g)
2 šaukštų apelsinų žiedų vandens (orange blossom water)
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 ½ puodelio blanširuotų migdolų, stambiai sumaltų (200 g)
Apelsinus
nuplaukite ir virkite nesmulkintus 1,5 valandos arba tol, kol jie labai
suminkštės.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 C laipsnių.
Kiaušinius išplakite su cukrumi. Įpilkite apelsinų
žiedų vandens, kepimo miltelių ir migdolus, gerai išmaišykite.
Išvirtus ir atvėsusius apelsinus supjaustykite, išimkite sėklas ir sutrinkite virtuviniu kombainu (aš naudojau rankinį trintuvą, kuris taip pat puikiai tiko). Kruopščiai sumaišykite su kiaušinių ir migdolų mišiniu ir supilkite į 9 colių aliejumi išteptą pyrago formą, apibarstytą macų miltais arba miltais/džiuvesėliais – pageidautina nelipniu ir nuimamu pagrindu.
Kepkite apie
1 val. ir prieš išimant iš formos, leiskite atvėsti.
Valgykite šaltą.
Valgykite šaltą.
Receptas iš Claudia Roden knygos apie žydų maistą: https://jwa.org/blog/eating-jewish-gateau-a-lorange
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą