Pagrindui:
150 g sviesto135 g cukraus
1 citrinos žėvelė
1 pakelis vanilinio cukraus
270 g miltų
Žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
2 sluoksnis:
250 g. abrikosų džemas
90 g. cukuotų citrinų
3 sluoksnis:
5 kiaušinių baltymai
60 g cukraus pudra
50 g miltų
75 g migdolų miltų
75 g cukraus pudra
Gaminimas:
1. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską, vanilinį cukrų 1 citrinos ževelę, kiaušinį ir sviestą. Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent 1 val.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180°.
3. Kitame inde citrinų cukatas sumaišyti su abrikosų džemu.
4. Išplakite kiaušinių baltymus su 60 g. cukraus pudra ir žiupsneliu druskos. Į išplaktus baltymus suberkite miltus, migdolų miltus ir cukraus pudrą. Išmaišykite mentele.
5. Trapią tešlą iškočiokite į pyrago formą.
6. Ant trapios tešlos uždėkite abrikosų džemą su citrinų cukatomis.
7. Galiausiai supilkite kiaušinių baltymų mišinį. Apibarstykite sukraus pudra ir papuoškite keliais citrinos gabalėliais.
8. Kepkite 30 minučių 180° temperatūroje.
1. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską, vanilinį cukrų 1 citrinos ževelę, kiaušinį ir sviestą. Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent 1 val.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180°.
3. Kitame inde citrinų cukatas sumaišyti su abrikosų džemu.
4. Išplakite kiaušinių baltymus su 60 g. cukraus pudra ir žiupsneliu druskos. Į išplaktus baltymus suberkite miltus, migdolų miltus ir cukraus pudrą. Išmaišykite mentele.
5. Trapią tešlą iškočiokite į pyrago formą.
6. Ant trapios tešlos uždėkite abrikosų džemą su citrinų cukatomis.
7. Galiausiai supilkite kiaušinių baltymų mišinį. Apibarstykite sukraus pudra ir papuoškite keliais citrinos gabalėliais.
8. Kepkite 30 minučių 180° temperatūroje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą