VIŠTIENA SU VĖŽIAIS (Poulet aux écrevisses)
Vištienai:
.jpg)
1 saliero šakelės
1 morkos
2 svogūnų
česnako, lauro lapelių, čiobrelių, gvazdikėlių,
druskos ir pipirų
- pagal skonį
Vėžiams:
~0,5 kg vėžių (šviežių ar jau apvirtų)
2 svogūnų
1 morkos
česnako pagal skonį
100 ml stipraus alkoholio
300 ml grietinėlės
250 ml pomidorų pastos
1/2 butelio baltojo vyno
aliejaus kepimui
druskos ir pipirų pagal skonį
Ruošiame vištieną: į didelį puodą pilkite vandens tiek, kad apsemtų vištieną, sudėkite visas daržoves, prieskonius ir užvirkite. Tuomet įdėkite vištieną ir virkite 30 min.
Ruošiame vėžius: jei vėžiai gyvi, paruoškite juos pašalindami lytinius organus (suspauskite ir pasukite vidurinį uodegos žvyną ir patraukite juodą juostelę).
Keptuvėje aliejuje pakepinkite svogūnus, morkas ir česnaką, tada suberkite vėžius.
Leiskite jiems iškepti iki raudonumo.
Pilkite stiklinę stipraus alkoholio ir uždekite. Išjunkite dūmų detektorius, grožėkitės liepsna ir filmuokite :)
Kai alkoholis sudegs, supilkite pomidorų pastą ir grietinėlę bei leiskite kepti dar 5 min.
Išimkite vėžius ir atidėkite į šalį, o į padažą supilkite baltąjį vyną
(juo galite nuplauti išimamus vėžius).
Leiskite padažui kiek pavirti. Berkite druskos ir pipirų.
Kai vištiena išvirs, išimkite ją iš sultinio ir atidėkite į šalį, o skystį supilkite į kitą dubenį, naudodami sietelį, kad surinktumėte visas daržoves ir prieskonius.
Puode sumaišykite padažą su „vištienos sultiniu“, kad padažas prasiskiestų (mes pylėmė mažiau nei pusę turėto sultinio).
Vištieną, apteptą padažu ir su vėžiais šone galite patiekti iškart arba grąžinkite viską į vieną puodą ir patiekite vėliau.
Tinka patiekti su bulvių gratinu (receptas viršuje), virtomis bulvėmis ar ryžiais.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą