2023 m. kovo 2 d., ketvirtadienis

Jautienos krūtininės kepsnys (brisket)


Produktai

1,5 kg jautienos krūtininės

1 galvutė česnako

Kelios morkos, svogūnai, bulvės, salierų stiebai

1 stiklinė raudono vyno

0,5 l sultinio

2 šaukštai pomidorų pastos

2 skardinės konservuotų pomidorų

Čiobrelio, raudonėlio, paprikos miltelių, česnako miltelių, rudojo cukraus, druskos, pipirų

Paruošimas

Mėsą apkepinti ant keptuvės, kol iš visų pusių paruduos (gali reikti po vieną galą dėti į keptuvę, o kitą ant kokios lentelės, nes visas gabalas netelpa). Padruskinti ir papipirinti.

Troškintuve ant plytelės pakepinti česnakus, tuomet įdėti pomidorų pastos, užpilti sultinį, vyną, sutrintus konservuotus pomidorus, suberti prieskonius. Įdėti mėsą į troškintuvą ir viską kartu dar užkaitinti.

Uždengti troškintuvą ir kišti į orkaitę ant 140 laipsnių. Po 2 valandų atidengiame ir pridedame supjaustytas morkas, bulves, svogūnus ir salierus. Troškiname uždengtą orkaitėje dar 2-3 val.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą