2023 m. kovo 2 d., ketvirtadienis

Latkės (žydiški bulviniai blynai)



Produktai

1 kg bulvių

1 svogūnas

2 kiaušiniai

2 šaukštai miltų

Druska, aliejus

Paruošimas

Bulves sutarkuojam burokine tarka (tuo skiriasi nuo lietuviškų bulvinių blynų, kad yra grubiai sutarkuotos bulvės!), svogūną susmulkinam smulkintuvu ir įmaišom kartu su bulvėm.

Bulvių tarkį reikia nugręžti/nuvarvinti. Aš naudojau salotų gręžimo sukamą dubenį.

Pridedam miltų, kiaušinių, druskos.

Kepam ant nemažo kiekio aliejaus, nes jie turi būti kaip apvirti aliejuje.

Valgoma su grietine ir (labai svarbu ir neįprasta!) su obuoliene.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą