Produktai:
2 stiklinės miltų (gali būti šiek tiek daugiau);
2/3 stiklinės rūgpienio/jogurto/kefyro;
½ šaukštelio druskos;
Pageidautina ½ šaukštelio kepimo miltelių (bet nebūtinai);
Įdarui geriau sumaišyti įvairius sūrius: mozzarella (250 g), feta (bryndza) (200g), Rokiškio (150 g);
Kiekiai čia apytiksliai, mes dėjom mocarelos, rokiškio ir tokio ožkos sūrio iš Maksimos, kur būna supakuotas dviem rulonėliais. 1 kiaušinis; Sviesto patepimui (paprasto, ne lydyto).
Gaminimas: Užminkykite tešlą, palikite ją pusvalandžiui išbrinkti. Visus sūrius susmulkikite ir sumaišykite su kiaušiniu ir žalumynais. Įdaras turi būti sūrokas, tad jeigu sūriai švelnesni (mozzarela, rokiškio), tuomet reikėtų dar įberti druskos. Tešlą padalinkite į 8 dalis. Dalis iškočiokite į apskritimus. Įdarą reikės dėti tarp dviejų iškočiotų paplotėlių, kraštus gerai sujungti (galima patepti kiaušinio baltymu). Iškočiokite maždaug 0,7 cm storio paplotėlį ir kepkite sausoje įkaitintoje keptuvėje po 1,5 – 2 min. iš kiekvienos pusės. Iškepusį paplotėlį patepkite sviestu ir uždenkite lėkšte. Paplotėlius dėkite vieną ant kito. Tada nešame „į stalą“ ir dedame tarp daugybės kitų valgių, kuriuos valgysim visus iš karto.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą