2012 m. lapkričio 9 d., penktadienis
DANIŠKAS RYŽIŲ PUDINGAS
Produktai:
1 l pieno 1 stiklinė trumpagrūdžių ryžių 1 nepilnas šaukštelis druskos 300 ml 35% grietinės 25 g migdolų 1 - 2 šaukšteliai vanilinio cukraus vyšnių uogienė be kauliukų
Paruošimas:
Pieną užvirinti, supilti ryžius ir palikti mirkti (geriausia per naktį). Ryžiams išmirkus įdėti druskos ir virti 40 - 45 min. dažnai pamaišant, ant labai usilpnos ugnies. Išvirus dėti porai valandų į šaldytuvą, kad visiškai atvestų. Migdolus įdėti į puoduką, užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti apie 1 min. Nulupti luobelę ir susmulkinti. Grietinėlę išplakti, baigiant plakt įmaišyti vanilę. Į atvėsusius ryžius suberti migdolus, supilti grietinėlę ir viską išmaišyti. Pašildyti uogienę. Į desertinius indelius dėti ryžių pudingą ir užpilti šilta uogiene.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą