2012 m. rugpjūčio 17 d., penktadienis

KHINKALI

Tešlai reikės:
4 puod. miltų
1 ¼ a.š. druskos
1 ¼ puod. šilto vandens
Įdarui reikės:
500 g maltos jautienos su kiauliena
3 nedideli svogūnai
1 ¼ a,š, druskos
½ a.š. maltų juodųjų pipirų
½ a.š. maltų kajeno pipirų (gal ir reiktu, bet mes negavome ir dareme be)
¼ a.š. maltų kmynų
Gaminimo eiga: 1.Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir šiltą vandenį. Minkykite tešlą 15 min., tuomet uždenkite ir leiskite pastovėti 30 min. 2.Tuo metu pasiruoškite įdarą. Maltą mėsą rankomis sumaišykite su labai smulkiai supjaustytais svogūnais ir prieskoniais. 3.Tešlą padalinkite į 25 panašaus dydžio gabaliukus (arba kiek išeina). Iš kiekvieno gabaliuko rankomis padarykite kamuoliuką, delnais jį paplokite ir iškočiokite, ant miltuotos lentutės, maždaug 12 cm apskritimus. Į kiekvieną įdėkite po 2 v.š. mėsos. Keldami kraščiukus, juos viršuje užspauskite. 4.Sudėkite į verdantį sūdytą vandenį. Virkite 15 min. Patiekite karštus. Prieš valgydami apibarstykite maltais juodais pipirais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą