2012 m. lapkričio 9 d., penktadienis

NORVEGIŠKA ŽUVIENĖ


Produktai:
300 - 500 gr. žuvies filė (galima šaldytos)
3-4 bulvės
1 svogūnas
3-4 skiltelės česnako
2 v.š. sviesto
1-2 saliero stiebai druskos pipirų žuvies prieskonių
1-2 a.š balzamiko acto arba citrinos sulčių šviežių smulkintų krapų

Paruošimas: Didelėje keptuvėje išlydome sviestą, dedame smulkintą svogūną, salierus, kubeliais pjaustytas bulves, įberiame druskos, pipirų, ir viską pakepiname/patroškiname 6-8 min. nuolat pamaišydami. Baigdami kepti sudedame smulkintą česnaką ir pakepame dar 1 min. Tuomet į puodą pilame 1,5 - 2 litrus vandens, dedame visas daržoves ir verdame ant vidutinės ugnies, kol bulvės suminkštės. Kai bulvės beveik išvirusios - sudedame gabaliukais supjaustytą ir pabarstytą žuvies prieskoniais žuvį. Verdame, kol išvirs žuvis (8-10 min.). Baigdami virti įpilame acto arba citrinos rūgšties, prieskonių (jei trūksta). Patiekdami paskaniname smulkintais krapais. Taip pat galima įdėti grietinės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą