Produktai (4-6 porcijoms):
4 virtų bulvių,
4 virtų morkų,
4 ar 5 virtų arba marinuotų burokėlių,
1 ar 2 marinuotų agurkų,
1 ar 2 rūgščių obuolių,
1 svogūno,
žiupsnelio druskos ir žiupsnelio cukraus, pipirų.
Padažui:
100–150 ml grietinėlės,
100–150 ml acto,
1–1,5 arbatinio šaukštelio cukraus,
burokėlių sunkos.
Paruošimas: Nulupkite bulves, morkas, burokėlius, agurkus, svogūną, obuolius. Iš šių pašalinkite sėklalizdžius. Visas sudedamąsias dalis supjaustykite nedideliais kubeliais. Juos sumaišykite ir pagardinkite pipirais ir druska. Išplakite grietinėlę, sumaišykite ją su actu ir cukrumi, kad būtų saldžiarūgštė, nuspalvinkite burokėlių sunka. Padažą patiekite atskirai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą