2013 m. kovo 8 d., penktadienis

UKRAINIETIŠKI BARŠČIAI

Reikia:

Jautienos antrekotas 1 vnt;
Burokai nevirti nedideli(3-4 vnt.);
Pusė svogūno;
Morka 1 vnt;
Aliejaus kepimui;
Bulvių (4-5 vnt.);
Kopūsto nedidelio pusė;
Citrina 1 vnt.;
Druskos;
Lauro lapų kelių vnt;
Pipirų grūdelių kelis vnt;
Baltų konservuotų pupelių nedidelį indelį;
Cukraus šaukštelį;
Vorčesterio padažo;
Ketčupas;
Juodų alyvuogių (pagal skonį)

Gaminimas:

Proporcijos tikrai nėra griežtos, svarbu tik eiliškumas (kaip sako mano mama)
Į puodą įdėti antrekotą ir užvirti. Tada vandenį užvirti ir išpilti. Mėsą nuplauti ir pripilti į puodą naujo vandens. Nulupti burokėlius ir dėti į puodą kartu su mėsa. Virti. Žinoma, ilgai ir nuobodžiai (min 2 val) kol mėsa bus minkšta ir burokėliai išvirs.
Mėsą išimti ir susmulkinti nedideliais kubeliais. Burokėlius išimti ir aplieti šaltu vandeniu, kad būtų įmanoma sutarkuoti.
Į puodą su sultiniu įdėti pusę smulkiai supjaustyto svogūno.
Burokėlius sutarkuoti mačia smulkiausia tarka. Tą pati padaryti su nevirta morka. Burokėlius su morka pakepti keptuvėje ant aliejaus.
Nuskusti bulves ir supjaustyti kubeliais ir dėti į sriubą.
Sudėti kubeliais supjaustytą mėsą.
Supjaustyti kopūstą ir dėti į sriubą. Kopūsto nereikėtų padauginti, kad nesigautų kopūstienė.
Tada į sriubą išspausti vienos citrinos sultis.
Dėti keptus burokus su morkom.
Tuo pat metu mesti į sriubą keletą lauro lapų, pipirų grūdelių, druskos.
Supilti pupeles
Supjaustyti alyvuoges ir mesti sriubon.
Dėti ketčupo ir pilti vorčesterio padažo. Šiuos ingredientus reikia dėti pagal skonį (kitokio matavimo nėra).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą