2013 m. balandžio 19 d., penktadienis

PRACŪZIŠKAS GABRIELE + PIERRE'O OBUOLIŲ PYRAGAS

Produktai:
Nuluptus obuolius supjaustyti plonom skiltelėm (į parūgštintą vandenį).
5 šaukštai miltų
4 šaukštai cukraus
3 šaukštai pieno
2 šaukštai aliejaus
1 kiaušinis
Žiupsnelis druskos, nubrauktas šaukštelis sodos.

[Čia išeina labai mažas pyragėlis, normalaus dydžio skardai reikia dvigubos ar trigubos tešlos]
Viską išmaišyti šaukštu, pridėti truputį vanilinio cukraus.
Skardą ištepti riebalais. Į skardą supilti tešlą ir į tešlą guldyti skiltelę prie skiltelės (kiek tik tilps) obuolių. Jeigu su labai sultingais vaisiais (pvz. slyvom) - tada tešlą reikia pabarstyti miltais.
Galima ir su kriaušėm, abrikosais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą