Produktai:
1 kg jauno veršiuko kepenėlių
300 g kiaulienos šoninės
1 morka
1 svogūnas
¼ saliero šaknies
2 kiaušniai
100 g sviesto
sultinio
Paruošimas
Išvirti kiaulienos šoninę (į vandenį įdėti prieskonių, daržovių pagal skonį). Kepenėles pamirkyti piene apie 30 min., nuplauti, supjaustyti didesniais gabalėliais ir kepti orkaitėje apie 10 min., kol pradeda atsirasti baltas skystis.
Pakepinti sutarkuotą morką, svogūną ir salierą aliejuje arba svieste. Sumalti kepenėles, šoninę ir pakepintas daržoves. Į masę supilti ištirpdytą sviestą, įpilti sultinio, įdėti kiaušinius ir viską išmaišyti.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, sudėti masę ir kepti apie 15 min. 180 laipsnių orkaitėje. Atvėsinti ir supjaustyti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą