2013 m. spalio 4 d., penktadienis

SALDŪS IR NUODĖMINGI AMERIKIETIŠKI ŠOKOLADO IR KARAMELĖS KVADRATĖLIAI

Porcijos: 10-15
Ingredientai:
Pagrindui:
170 g kambario temperatūros sviesto,
100 g cukraus,
1/2 šaukštelio druskos,
180 g miltų,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių.

Karamelės sluoksniui:
200 g rudojo cukraus,
60 ml vandens,
120 ml riebios grietinėlės (ne mažiau kaip 35% riebumo),
1/2 šaukštelio druskos,
1/2 šaukštelio vanilės aromato,
1 šaukštas sviesto,
1 su puse stiklinės trupintų sūdytų amerikietiškų
pretzel traškučių (apie 220 g),
Šokolado sluoksniui:
400 g pieniško arba juodojo šokolado (pagal skonį),
120 ml grietinėlės,
1 šaukštas medaus.
Pagaminkite pagrindo tešlą.
Sviestą ištrinkite su cukrumi ir druska, kol masė taps puri ir balkšva.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite ant sviesto ir išminkykite tešlą.
Tešlą suvyniokite į konditerinę plėvelę, padėkite į šaldytuvą ir atvėsinkite (apie 20 min.).
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
Stačiakampę kepimo formą (maždaug 30x30 cm) išklokite kepimo popieriumi arba pabarstykite miltais.
Kepimo skardos dugną išklokite tešla.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 15-20 minučių, kol tešla gražiai pagels. Atvėsinkite.
Išvirkite karamelę.
Grietinėlę sumaišykite su druska ir vanilės aromatu ir padėkite į šalį.
Giliame puode cukrų sumaišykite su vandeniu ir kaitinkite ant vidutinės ugnies.
Nemaišykite šaukštu, nes taip cukrus gali kristalizuotis. Jei reikia, puodą pajudinkite laikydami už auselių.
Cukrus pradės putoti ir karamelizuotis. Visą laiką stebėkite ir virkite, kol jis taps gintarinės spalvos (neleiskite pridegti ar per daug paruduoti).
Nuimkite nuo ugnies ir skubiai sudėkite sviestą ir supilkite prieš tai paruoštą grietinėlę.
Dabar energingai išmaišykite mediniu šaukštu. Vėl dėkite ant ugnies ir dar apie 1-2 min. pavirkite, kol karamelė taps vientisos konsistencijos.
Karamelę sumaišykite su
pretzel trupiniais ir padėkite į šalį.
Paruoškite šokoladinį glajų.
Šokoladą, grietinėlę ir medų sumaišykite ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol šokoladas visiškai ištirps.
Į skardą, ant pagrindo, sukrėskite karamelės ir
pretzels traškučių masę, o ant viršaus užliekite šokolado glajų.
Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą, kad desertas sustingtų (mažiausiai 6 val.).
Supjaustykite nedideliais kvadratėliais, ar pailgais batonėliais ir patiekite.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą