·
Svogūnai 2 vnt
·
Česnakas 1 skiltelė
·
Aliejaus kepimui
·
Pomidorų
pastos 4 v.š.
·
Acto 4 v.š.
·
Jautienos sultinio 6 v.š.
·
Vorčesterio padažo 6 v.š.
·
Medaus 2 v.š.
·
Druskos ½ a.š.
·
Bazilikų ½ a.š.
·
Džiovintų čiobrelių ½ a.š.
·
Garstyčių 1 a.š.
·
Tabasco
kelių lašų
·
Šonkaulių
2 kg
Orkaitę įkaitinti iki 225 laipnių. Svogūnus ir česnako skiltelę nulupti, smulkiai supjaustyti. Puode
įkaitinti aliejų ir jame patroškinti svogūnus ir česnaką.
Pomidorų pastą ir actą išmaišyti ir sudėti į puodą, viską sumaišyti.
Į puodą su svogūnais įpilti jautienos sultinį, vorčesterio padažą, medų,
druską, bazilikus, čiobrelius ir viską užvirti.
Padažą pagardinti garstyčiomis ir keliais lašeliais tabasco padažo.
Padažą virti atvirame puode maždaug 15 min. ir padėti į šalį.
2 kg šonkaulių nuplauti, nusausinti, mėsą tarp šonkaulių truputį įpjauti.
Šonkaulius virti pasūdytame vandenyje ant nedidelės ugnies maždaug 20 min.
Išgriebti iš puodo, nuvarvinti, sukrauti ant grotelių ir aptepti padažu,
groteles uždėti ant gilios skardos. Kepti orkaitėje maždaug 20 min, nuolat aptepant padažu.
Žolelių padažas
Reikia:
·
70
g sviesto
·
50
g miltų
·
250 ml pieno
·
500 ml daržovių
sultinio
·
1
mažą ryšelį pertražolių
·
1
mažą ryšelį peletrūnų
·
1
mažą ryšelį laiškinių svogūnų
·
Česnako skiltelę 1 vnt.
·
Druskos,
pipirų
·
Žiupsnelis tarkuoto muskato
riešuto
·
½
citrinos sultys
Sviestą ištirpinti puode, įberti miltus ir maišant apkepinti.
Nuolat maišant įpilti pieną, daržovių sultinį ir pavirti maždaug 15 min.
Visus daržovių ryšelius nuplauti ir gerai nupurtyti. Žolelių lapelius ir
svogūnus smulkiai supjaustyti.
Česnako skiltelę nulupti, smulkiai supjaustyti ir suberti į padažą. Padažą
pagardinti druska, pipirais ir muskatu.
Supilti citrinos sultis, suberti žoleles ir plaktuve plakti, kol suputos.
Raudoni kopūstai (maždaug 6 asmenims)
Reikia:
·
0,5 raudono
kopūsto galvos
·
2 svogūnų
·
2 dviejų obuolių
(geriau, kad tokie paprastesni, rūgštesni būtų)
·
4 šaukštų
raudono vyno acto
·
1,5 šaukšto
cukraus (aš dedu rudą)
·
ant šaukštelio
galiuko maltų gvazdikėlių
·
keleto
patarkavimų muskato riešuto
·
šaukšto aliejaus,
šaukšto sviesto (pabaigoje, jei norėsis)
·
100 ml apelsinų
sulčių
Viską reikės troškinti ant nedidelės
ugnies, taigi geriausiai pasirinkti storasienį sunkų puodą, jei toks yra, jei
ne, tai puodą, kurio dangtis tvirtai laikosi.
1. Svogūną supjaustyti smulkiai ir šaukšte
aliejaus ant nedidelės ugnelės pakepinti, kad pasidarytų permatomas.
2. Kopūstą supjaustyti, obuolius
sutarkuoti.
3. Tada ant svogūnų dėti obuolius ir
kopūstus, pilti actą, cukrų, prieskonius, apelsinų sultis.
4. Tada viską truputį pamaišyti, kad
vienodai pasiskirstytų viskas ir, uždėjus dangtį, ant mažiausios įmanomos
ugnelės palikti bent valandai ramiai troškintis.
Po valandos pažiūrėti, kaip einasi, pamaišyti ir
dar pusvalandžiui palikti troškintis. Pabaigoje viskas turėtų būti minkšta,
saldžiarūgščiai skanu, dar įdėti truputį druskos ir sviesto truputėlį, jei
norisi. Šiaip, visas troškinimosi laikas turbūt iki dviejų valandų trunka.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą