2013 m. gruodžio 13 d., penktadienis

KARŠTAS OBUOLIŲ SIDRAS

Reikės:
1,5 - 2 litrų obuolių sidro
6 gvazdikėlių
3–4 žvaigždinių anyžių
¼ šviežiai sutarkuoto muskato riešuto
1 cinamono lazdelės
1 vanilės ankšties, išilgai perjautos pusiau
1 apelsino sulčių
2 mandarinų sulčių
1 granato sulčių ie sėklų
4–5 šaukštų cukraus
Supilkite sidrą į didoką puodą ir leiskite sušilti ant nedidelės ugnies. Sudėkite visus prieskonius ir sultis bei padidinkite ugnį (kaitrą). Kai mišinys užvirs, sumažinkite ugnį ir leiskite pavirti 5–8 minutes.
Mišiniui persigėrus prieskonių ir vaisių aromatu, įberkite ir gerai išmaišykite cukrų. Dėdami cukrų ragaukite ir jo berkite pagal savo skonį. Gėrimas neturi būti per saldus, tačiau cukrus padės „susijungti“ įvairiems skoniams.
Kai būsite patenkinti skoniu, perkoškite gėrimą sieteliu (nebūtinai) ir patiekite jį taurėse ar puodeliuose, kol jis dar šiltas.
Receptas iš Beatos blogo: http://www.beatosvirtuve.lt/blog/recipes/karstas-sidras/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą