Reikės:
1,5 - 2 litrų obuolių sidro
6 gvazdikėlių
3–4 žvaigždinių anyžių
¼ šviežiai sutarkuoto muskato riešuto
1 cinamono lazdelės
1 vanilės ankšties, išilgai perjautos pusiau
1 apelsino sulčių
2 mandarinų sulčių
1 granato sulčių ie sėklų
4–5 šaukštų cukraus
Supilkite sidrą į
didoką puodą ir leiskite sušilti ant nedidelės ugnies. Sudėkite visus
prieskonius ir sultis bei padidinkite ugnį (kaitrą). Kai mišinys užvirs,
sumažinkite ugnį ir leiskite pavirti 5–8 minutes.
Mišiniui persigėrus
prieskonių ir vaisių aromatu, įberkite ir gerai išmaišykite cukrų. Dėdami cukrų
ragaukite ir jo berkite pagal savo skonį. Gėrimas neturi būti per saldus,
tačiau cukrus padės „susijungti“ įvairiems skoniams.
Kai būsite patenkinti skoniu, perkoškite gėrimą
sieteliu (nebūtinai) ir patiekite jį taurėse ar puodeliuose, kol jis dar
šiltas.Receptas iš Beatos blogo: http://www.beatosvirtuve.lt/blog/recipes/karstas-sidras/
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą