2013 m. gruodžio 13 d., penktadienis

LAŠIŠA SU ALYVUOGĖMIS

200 g lašišos file su oda;
2 nedideli pomidorai;
8 alyvuogės (kauliukus išimti);
pusė jauno aguročio arba cukinijos;
10 kaparėlių;
2 saulėje džiovinti pomidorai aliejuje, supjaustyti gabaliukais;
1 česnako skiltelė;
alyvuogių aliejaus, jūros druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų.


Keptuvėje įkaitinti porą šaukštų alyvuogių aliejaus, pakepinti stambiai supjaustytą česnaką. Agurotį supjaustyti griežinėliais, pomidorus nuplikyti, nulupti, pašalinti sėklas, nupilti sultis ir supjaustyti kubeliais. Į keptuvę sudėti agurotį, pomidorus, alyvuoges, kaparėlius, saulėje džiovintus pomidorus. Pabarstyti druska ir pipirais pagal skonį. Įkaitinti antrą keptuvę, lašišą pakepinti po kelias minutes iš abiejų pusių (pirma kepti pusę su oda). Žuvį sudėti į lėkštę, ant viršaus sudėti daržoves ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą