200 g lašišos file su
oda;
2 nedideli pomidorai;
8 alyvuogės
(kauliukus išimti);
pusė jauno aguročio
arba cukinijos;
10 kaparėlių;
2 saulėje džiovinti
pomidorai aliejuje, supjaustyti gabaliukais;
1 česnako skiltelė;
alyvuogių aliejaus,
jūros druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų.
Keptuvėje įkaitinti
porą šaukštų alyvuogių aliejaus, pakepinti stambiai supjaustytą česnaką.
Agurotį supjaustyti griežinėliais, pomidorus nuplikyti, nulupti, pašalinti
sėklas, nupilti sultis ir supjaustyti kubeliais. Į keptuvę sudėti agurotį,
pomidorus, alyvuoges, kaparėlius, saulėje džiovintus pomidorus. Pabarstyti
druska ir pipirais pagal skonį. Įkaitinti antrą keptuvę, lašišą pakepinti po
kelias minutes iš abiejų pusių (pirma kepti pusę su oda). Žuvį sudėti į lėkštę,
ant viršaus sudėti daržoves ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą