Reikės:
110
gr. baltymų (apie 3 vidutinio dydžio
100 gr. migdolų miltų (mes pirkome iš saldžių prieskonių skyriaus štai tokius, nors galima pasigaminti ir patiems)
190 gr. cukraus pudros 20 gr. cukraus
mažas žiupsnelis druskos
Kremas Nr.1:
100 gr. juodojo šokolado
4 a.š. mėtinio sirupo. Pirkti radau gaiviųjų gėrimų skyriuje prie visų sirupų:
1 v.š. sviesto
Kremas Nr.2:
100 g. Mascarpone
Pagal skonį citrinos sulčių ir
cukraus pudros
Migdolų miltus šiek tiek
permalame su blenderiu (bet bus ne miltų konsistencija, o lipnoka masė).
Sudedame į maltus migdolus cukraus pudrą ir dar kartą viską permalame
blenderiu, kad abu produktai gerai susimaišytų - dabar jau turėtume gauti birią
masę. Persijojame per sietelį, kad neliktų migdolų gabaliukų.
Jei norite spalvotų Macarons, tai spalvinti reikia dabar. Rašo, kad tinka tik sausi maistiniai dažai, bet kadangi sausų neradau pirkti, išbandėme su skystais ir viskas gavosi kuo puikiausiai. Svarbiausiai nepadauginti ;)
Toliau po šaukštą beriame cukrų
ir plakame, kol nebelieka cukraus kristalų, tik tuomet beriame kitą šaukštą.
Baltymus reikia išplakti labai standžiai, jų paviršius turi būti blizgantis,
apvertus dubenį jie neturi iškristi ar keisti savo formos ar slysti sienele.
Maišyti reikia kuo trumpiau! LABAI SVARBU: Tešlos konsistencija turi būti tokia, kad
šaukšteliu jos uždėjus ant lėkštutės tešla labai lėtai slystų į šonus ir būsimo
pyragaičio viršus taptų lygus, be kauburėlių. Jei konsistencija dar nėra tokia
- pamaišome tešlą. Maišant ji skystėja. Bet vėlgi - labai svarbu tešlos nepermaišyti (!!!), nes išspausti Macarons'ai
paprasčiausiai išskys į "blynus".
Dar kažkur skaičiau, kad jei neišeina padaryti lygių, reikia įsipilti į dubenėlį vandens ir pašlapinus pirštą palyginti. Išbandžiau-jūs nebandykit-kai iškepa gaunasi labia negražūs, viršus visai kitoks nei tų, kurie natūraliai susiformuoja.
Ant kepimo popieriaus nusipiešiame apie 3 cm. skersmens apskritimus. (Aš nepiešiau J , bet čia-up to you). Tešlą dedame į konditerinį maišelį ir be jokio angalio ant nusipieštų apskritimų spaudžiame pyragaičius. Paliekame juos 60 min. kambario temperatūroje, kad apdžiūtų. Tai labai svarbu, nes teigiama, kad nuo jų džiūvimo laiko priklauso "sijonėlių" formavimasis. Ir ne tikkepant iš karto, nepalaikius, jie labia suskilinėja.
Kepame iki 150 C įkaitintoje
orkaitėje 14 min. Tačiau reikia atsižvelgti į savo orkaitės ypatumus. Iškeptus
visiškai atvėsiname!
Kremas Nr.1. Šokoladą ištirpiname su sviestu, supilame sirupą.
Pastatome į šaldytuvą, kad pradėtų stingti taip, kol kremas nebėgs iš
suklijuotų pyragaičių.
Kremas Nr.2. Mascarpone išplakame su citrinos sultimis ir cukraus
pudra, galima įdėti maistinių dažų. Pertepame Macarons.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą