1 svogūno
2 morkų
2 saliero stiebų
1 šaukšto sviesto ir
alyvuogių aliejaus
1 šaukšto smulkinto česnako
2 paprikų (geltonos ir raudonos)
1-2 čili pipirų
1-1,5 indelio trintų pomidorų savo sultyse (Mutti firmos POLPA)
Provanso žolelių
mišinio
Druskos, pipirų, cukraus
Troškiniui:
2 cukinijų
1 didesnio arba 2 mažesnių
baklažanų
4-6 pomidorų
(pailgų)
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto smulkinto česnako
Raudonėlio
Druskos, pipirų
Šviežio baziliko
Pirmiausia ant
griliaus keptuvės arba orkaitėje (220 ir daugiau laipsnių)
iškepame paprikas. Kai jos pajuosta, įdedame į plastikinį maišelį, kad atšoktų
odelė. Užtenka palaikyti 5-10 min. Tada nulupame, išimame sėklytes ir
supjaustome išilgai.
Kol kepa paprikos,
smulkiai supjaustome daržoves, skirtas padažui ir pakepame gilioje keptuvėje
ant sviesto ir aliejaus. Kai daržovės suminkštėja, supilame trintus pomidorus,
sudedame paprikas, prieskonius pagal skonį. Cukraus įdedame tik žiupsnelį.
Leidžiame padažui troškintis ant silpnos ugnies mažiausiai 20-30 min. Vis pamaišome. Baigus troškintis padažui, jį sumalame su blenderiu.
Troškiniui
susipjaustome cukinijas ir kitas daržves plonais vienodo pločio griežinėliais.
Į indą, kuriame
troškinsis daržovės, supilame padažą ir vieną paskui kitą sudedame daržoves
(cukinija, pomidoras, baklažanas). Gražiai sluoksniais sudėtas daržoves
užpilame aliejumi, sumaišytu su česnakais, apibarstome raudonėliu, druska,
piprais pagal skonį.
Kepame orkaitėje,
įkaitintoje 180
laipsnių apie 1,5 val.
Padažas neturi pilnai apsemti
daržovių, bet troškinantis, jis turi kunkliuoti.
Išėmus iš orkaitės, šiek tiek palaukti, kol
atvės, tada pjaustyti. Prieš valgant, paskaninti susmulkintu šviežiu baziliku
ir šlakeliu alyvuogių aliejaus.
Receptas: https://www.youtube.com/watch?v=u1w7zqbBiXM)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą