2013 m. gruodžio 13 d., penktadienis

RATATOUILLE

Padažui reikės:
1 svogūno
2 morkų
2 saliero stiebų
1 šaukšto sviesto ir alyvuogių aliejaus
1 šaukšto smulkinto česnako
2 paprikų (geltonos ir raudonos)
1-2 čili pipirų
1-1,5 indelio trintų pomidorų savo sultyse (Mutti firmos POLPA)
Provanso žolelių mišinio
Druskos, pipirų, cukraus

Troškiniui:
2 cukinijų
1 didesnio arba 2 mažesnių baklažanų
4-6 pomidorų (pailgų)
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto smulkinto česnako
Raudonėlio
Druskos, pipirų
Šviežio baziliko

Pirmiausia ant griliaus keptuvės arba orkaitėje (220 ir daugiau laipsnių) iškepame paprikas. Kai jos pajuosta, įdedame į plastikinį maišelį, kad atšoktų odelė. Užtenka palaikyti 5-10 min. Tada nulupame, išimame sėklytes ir supjaustome išilgai.
Kol kepa paprikos, smulkiai supjaustome daržoves, skirtas padažui ir pakepame gilioje keptuvėje ant sviesto ir aliejaus. Kai daržovės suminkštėja, supilame trintus pomidorus, sudedame paprikas, prieskonius pagal skonį. Cukraus įdedame tik žiupsnelį. Leidžiame padažui troškintis ant silpnos ugnies mažiausiai 20-30 min. Vis pamaišome. Baigus troškintis padažui, jį sumalame su blenderiu.
Troškiniui susipjaustome cukinijas ir kitas daržves plonais vienodo pločio griežinėliais.
Į indą, kuriame troškinsis daržovės, supilame padažą ir vieną paskui kitą sudedame daržoves (cukinija, pomidoras, baklažanas). Gražiai sluoksniais sudėtas daržoves užpilame aliejumi, sumaišytu su česnakais, apibarstome raudonėliu, druska, piprais pagal skonį.


Kepame orkaitėje, įkaitintoje 180 laipsnių apie 1,5 val.
Padažas neturi pilnai apsemti daržovių, bet troškinantis, jis turi kunkliuoti.

Išėmus iš orkaitės, šiek tiek palaukti, kol atvės, tada pjaustyti. Prieš valgant, paskaninti susmulkintu šviežiu baziliku ir šlakeliu alyvuogių aliejaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą