ŠOKOLADINIAI PUTĖSIAI SU PLAKTA GRIETINĖLE
(7-8 porcijos)
350 g juodojo
šokolado;
4 kiaušiniai;
200g grietinėlės
(35%);
50 g cukraus;
spanguolių
(papuošimui).
Juodajį šokoladą ištirpinti virš indo su
vandeniu, tirpinant įpilti ~150g karšto vandens. Kiaušinio trynius atskirti nuo
baltymų. Trynius išplakti su cukrumi. Į plaktą trynį supilti tirpintą šokoladą
ir gerai išmaišyti. Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į
šokolado masę. Šokoladinius putėsius sudėti į indelius ir pastatyti į šaldytuvą
(~3 val.). Prieš patiekiant išplakti grietinėlę su žiupsneliu cukraus ir uždėti
ant šokoladinių putėsių, papuošti spanguolėmis. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą