2013 m. gruodžio 13 d., penktadienis

ŠOKOLADINIAI PUTĖSIAI SU PLAKTA GRIETINĖLE

(7-8 porcijos)

350 g juodojo šokolado;
4 kiaušiniai;
200g grietinėlės (35%);
50 g cukraus;
spanguolių (papuošimui).

Juodajį šokoladą ištirpinti virš indo su vandeniu, tirpinant įpilti ~150g karšto vandens. Kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išplakti su cukrumi. Į plaktą trynį supilti tirpintą šokoladą ir gerai išmaišyti. Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į šokolado masę. Šokoladinius putėsius sudėti į indelius ir pastatyti į šaldytuvą (~3 val.). Prieš patiekiant išplakti grietinėlę su žiupsneliu cukraus ir uždėti ant šokoladinių putėsių, papuošti spanguolėmis. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą