100 g nesūdyto minkšto sviesto
1 šaukštas supjaustytų šviežių peletrūnų
½ šaukštelio druskos šiek tiek maltų juodųjų pipirų 1 šaukštas citrinos sulčių Lašišai tešloje reikės:
2 x 550 g gabalėliai lašišos filė, pašalinti odelę druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
500 g šviežių nuplautų ir nusausintų špinatų (stambūs stiebai pašalinti) 2 x 500 g pagamintos sluoksniuotos tešlos
miltų pabarstymui 1 suplaktas kiaušinis
Peletrūnų sviestui suplakite
visus ingredientus. Atidėkite į šalį.
Sulyginkite lašišos filė
gabaliukus, kad būtų to paties dydžio. Kiekvieną gabalėlį pabarstykite druska
ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Vieną šaukštą peletrūnų sviesto
pakaitinkite didelėje keptuvėje. Įdėkite saują špinatų, ir kai tik jie ims minkštėti,
įdėkite dar špinatų, kol galiausiai sudėsite visus į keptuvę. Kaitinkite minutę
aukštoje temperatūroje, tuomet supilkite į kiaurasamtį ir išspauskite
nereikalingą skystį. Perkelkite ant pjaustymo lentelės ir stambiai
supjaustykite. Pabarstykite druska ir pipirais, palikite atvėsti.
Atpjaukite 350 g gabalėlį iš
vieno tešlos gabalo ir iškočiokite ant šiek tiek miltais pabarstyto paviršiaus
į stačiakampį, apie 4 cm didesnį už lašišos filė iš visų pusių. Iškočiokite
kitą gabalėlį tešlos į stačiakampį, 5 cm didesnį nei pirmasis.
Įdėkite mažesnį tešlos
stačiakampį į gerai riebalais išteptą kepimo skardą ir paskirstykite pusę
špinatų centre, suformuodami tokio pat dydžio, kaip lašiša, stačiakampį.
Uždėkite vieną iš lašišos filė gabalų ant viršaus (odelės puse apačioje) ir
paskirstykite likusį peletrūnų sviestą. Uždenkite kita lašišos filė (šįsyk
odelės puse viršuje) ir užtepkite likusiais špinatais. Špinatai turi padengti
lašišą lygiu sluoksniu.
Aptepkite suplaktu kiaušiniu
aplink lašišą ir uždenkite antruoju tešlos gabalu. Gerai uždenkite, suspauskite
abu tešlos kraštus šakute.
Valandą šaldykite šaldytuve.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Patepkite tešlą kiaušiniu ir dar šaldykite penkias minutes, tuomet darsyk patepkite kiaušiniu – tai suteiks gražų auksinį atspalvį. Suraižykite tešlos paviršių aštriu peiliu, kepkite 35-40 min. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite penkias minutes. Supjaustykite 2,5 cm gabalėliais ir patiekite.
Valandą šaldykite šaldytuve.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Patepkite tešlą kiaušiniu ir dar šaldykite penkias minutes, tuomet darsyk patepkite kiaušiniu – tai suteiks gražų auksinį atspalvį. Suraižykite tešlos paviršių aštriu peiliu, kepkite 35-40 min. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite penkias minutes. Supjaustykite 2,5 cm gabalėliais ir patiekite.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą