2014 m. vasario 7 d., penktadienis

SVOGŪNŲ SRIUBA

100 g sviesto
2 kg svogūnų, plonai supjaustytų
1 l jautienos sultinio
4 čiobrelių šakelės
3 petražolių šakelės
1 lauro lapas
8 ( 1 cm storio ) baguette riekelių
250 g kietojo tarkuoto sūrio

Dideliame prikaistuvyje ištirpinti sviestą, sudėti svogūnus ir kepti uždengus ant vidutinės ugnies, retkarčiais  pamaišant 20 min., kol svogūnai suminkštės.
Nuimti dangtį ir kepti juos dar 1 valandą, kol svogūnai galutinai suminkštės ir pradės karamelizuotis.
Įpilti 1/2 stiklinės sultinio ir troškinti apie 5 min., kol sultinys beveik išgaruos. Taip per tris kartus dar supilti 1 1/2 stiklinės sultinio.
Virvute surišti visus prieskonius ir juos sudėti į svogūnus kartu su likusiu sultiniu. Paskaninti druska ir šviežiai maltais pipirais.
Užvirinti, sumažinti ugnį ir virti nuo kraštų retkarčiais ‘nugramdant’ susikaramelizavusius svogūnų gabalėlius, apie 40 min., kol sriuba sutirštės. Orkaitė – 200C.
Sriuba supilstyti į 4 dubenėlius, užtarkuoti dalį sūrio. Ant kiekvienos porcijos uždėti po 2 baguette riekeles ir jas užbarstyti likusiu sūriu. Dėti į orkaitę 5 min., kol sūris išsilydis. Tiekti iš karto. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą