100 g sviesto
2 kg svogūnų, plonai supjaustytų
1 l jautienos sultinio
4 čiobrelių šakelės
3 petražolių šakelės
1 lauro lapas
8 ( 1 cm storio ) baguette riekelių
250 g kietojo tarkuoto sūrio
Dideliame
prikaistuvyje ištirpinti sviestą, sudėti svogūnus ir kepti uždengus ant
vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišant
20 min., kol svogūnai suminkštės.
Nuimti dangtį ir kepti juos dar 1 valandą, kol svogūnai
galutinai suminkštės ir pradės karamelizuotis.
Įpilti 1/2
stiklinės sultinio ir troškinti apie 5 min., kol sultinys beveik išgaruos. Taip
per tris kartus dar supilti 1 1/2 stiklinės sultinio.
Virvute surišti
visus prieskonius ir juos sudėti į svogūnus kartu su likusiu sultiniu.
Paskaninti druska ir šviežiai maltais pipirais.
Užvirinti, sumažinti ugnį ir virti
nuo kraštų retkarčiais ‘nugramdant’ susikaramelizavusius svogūnų gabalėlius,
apie 40 min., kol sriuba sutirštės. Orkaitė – 200C.
Sriuba supilstyti į 4 dubenėlius, užtarkuoti dalį sūrio. Ant kiekvienos
porcijos uždėti po 2 baguette riekeles ir jas užbarstyti likusiu sūriu. Dėti į
orkaitę 5 min., kol sūris išsilydis. Tiekti iš karto.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą