Bandelės mėsainiams (10 vnt.)
1 šaukšto sausų mielių;
½ puodelio šilto vandens
½ puodelio
pieno
1 kiaušinis
2 šaukštai
aliejaus
2 šaukštai
cukraus
1 šaukštelis
druskos
3 puodeliai
miltų
1 šaukštas
lydyto sviesto
Paruošimas
Mieles
sumaišome su vandeniu ir cukrumi, paliekami kelioms minutėms cukrui ištirpti ir
maei suputoti. Atskirame inde suplakame kiaušinį, sumaišome su druska, pienu,
aliejumi. Visą šią masę supilame į mielių mišinį, gerai sumaišome. Suberiame
miltus, minkome, kol gaunasi vientisa masė. Uždengiame rankšluoščiu, paliekame
pastovėti šiltai, kol masė padvigubėja (bent kelias valandas).
Visą tešlą
daliname į 10 dalių. Iš kievienos
formuojame po rutuliuką, jį paspaudžiame, kad gautume bandelę. Dedame į kepimo
skardą, išloktą pergamentu. Uždengiame ir laikome šiltai, kad tešla dar kartą
pakiltų. Orkaitę įkaitiname iki 180 0. Kiekvieną bandelę patepame
lydytu sviestu. Kepame apie 15 min arba kol bandelė gražiai paruduoja.
Barbecue
padažas
10 v.š. pomidorų padažo
3 v.š. sojų padažo
2 v.š. raudonojo vyno acto
3 v.š. cukraus (galima dėti ir šiek tiek medaus)
1 v.š.
Dižono garstyčių
1 v.š
druskos
Galima dėti
aitriųjų paprikų.
Viską
sudėti į puodą, maišyti vis ir pavirti šiek tiek. Viskas.
Mėsainis su plėšyta kiauliena barbecue
padažu ir sūriu (10 vnt)
Bandelių
(žr. receptą)
Čederio
sūrio 10
vnt.
Barbecue padažo (apie ½ nurodytos porcijos)
Kiaulienos
sprandinės (apie 800-1000 g)
Pomidorų konservuotų savo sultyse (mažas indelis)
Sojos padažo
– 3-4 v.š
Vorčesterio
padažo 3-4 v.š.
Pomidorai –
3-4
vnt
Salotų
lapai – 10 vnt.
Kiaulienos sprandinę virkite 3-4 val. Žemoje temperatūroje kartu su knservuotais pomidorais,
sojos ir vorčesterio padažais. Išvirtą mėsą suplėšyti atplaišom. Suplėšytą kiaulieną
įkaitintoje keptuvėje skrudiname pagardindami kepsnių padažu.
Ant
bandelės užtepti padažo, uždėti salotis lapą, kiaulienos, pajustytą pomidorą,
sūrį. Uždengti kita bandele.
Mėsainis su daržovių lazanija, barbecue
padažu ir rucola (10
vnt.)
Cukinija 2 vnt.
Nedidelės
Baklažanai
– 2
vnt. Nedideli
Mėlynas svogūnas
Raudonoji
saldžioji paprika – 2 vnt.
Alyvuogių aliejaus kepimui
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Barbecue
padažo patepimui
Bandelių
Rucola
Cukinijas,
baklažanus supjaustome per visą ilgį plonomis juostelėmis. Pašlakstome
aliejumi, paklojame skardoje ir kepami 15 min 180 0 orkaitėje.
Paprika
nusėklinama ir kepama 2000 temperatūroje kol suminštėja. Nulupame
odelę. Mėlyną svogūną supjaustyti plonais griežinėliais.
Daržoves
galima kepti ir keptuvėje, ypač, jei mėsainių gaminama nedaug.
Suformuojame
lazaniją: išklojame cukiniją, baklažaną, svogūną ir vėl cukiniją. Kiekvieną
sluoksnį gardiname prieskoniais. Įdedame į šaldytuvą valandai. Kai daržovės
sutvirtėjam supjaustome porcijomis ir šildome orkaitėje ar mikrobangų
krisnelėje.
Ant bandelės tepame
padažo, dedame rucolos, lazanijos gabalėlį. Dengiame kita padažu patepta
bandele.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą