2016 m. rugsėjo 2 d., penktadienis

Burgeriai


Bandelės mėsainiams (10 vnt.)

Reikia:

1 šaukšto sausų mielių;

½ puodelio šilto vandens

½ puodelio pieno

1 kiaušinis

2 šaukštai aliejaus

2 šaukštai cukraus

1 šaukštelis druskos

3 puodeliai miltų

1 šaukštas lydyto sviesto

 

Paruošimas

Mieles sumaišome su vandeniu ir cukrumi, paliekami kelioms minutėms cukrui ištirpti ir maei suputoti. Atskirame inde suplakame kiaušinį, sumaišome su druska, pienu, aliejumi. Visą šią masę supilame į mielių mišinį, gerai sumaišome. Suberiame miltus, minkome, kol gaunasi vientisa masė. Uždengiame rankšluoščiu, paliekame pastovėti šiltai, kol masė padvigubėja (bent kelias valandas).

Visą tešlą daliname į 10 dalių. Iš kievienos formuojame po rutuliuką, jį paspaudžiame, kad gautume bandelę. Dedame į kepimo skardą, išloktą pergamentu. Uždengiame ir laikome šiltai, kad tešla dar kartą pakiltų. Orkaitę įkaitiname iki 180 0. Kiekvieną bandelę patepame lydytu sviestu. Kepame apie 15 min arba kol bandelė gražiai paruduoja.

 

Barbecue padažas


10 v.š. pomidorų padažo

3 v.š. sojų padažo

2 v.š. raudonojo vyno acto

3 v.š. cukraus (galima dėti ir šiek tiek medaus)

1 v.š. Dižono garstyčių

1 v.š druskos

Galima dėti aitriųjų paprikų.

 

Viską sudėti į puodą, maišyti vis ir pavirti šiek tiek. Viskas.

 

Mėsainis su plėšyta kiauliena barbecue padažu ir sūriu (10 vnt)

Bandelių (žr. receptą)

Čederio sūrio 10 vnt.

Barbecue padažo (apie ½ nurodytos porcijos)

Kiaulienos sprandinės (apie 800-1000 g)

Pomidorų konservuotų savo sultyse (mažas indelis)

Sojos padažo – 3-4 v.š

Vorčesterio padažo 3-4 v.š.

Pomidorai – 3-4 vnt

Salotų lapai – 10 vnt.

 

Kiaulienos sprandinę virkite 3-4 val. Žemoje temperatūroje kartu su knservuotais pomidorais, sojos ir vorčesterio padažais. Išvirtą mėsą suplėšyti atplaišom. Suplėšytą kiaulieną įkaitintoje keptuvėje skrudiname pagardindami kepsnių padažu.

Ant bandelės užtepti padažo, uždėti salotis lapą, kiaulienos, pajustytą pomidorą, sūrį. Uždengti kita bandele.

 

Mėsainis su daržovių lazanija, barbecue padažu ir rucola (10 vnt.)

 

Cukinija 2 vnt. Nedidelės

Baklažanai – 2 vnt. Nedideli

Mėlynas svogūnas

Raudonoji saldžioji paprika – 2 vnt.

Alyvuogių aliejaus kepimui

Druska pagal skonį

Pipirai pagal skonį

Barbecue padažo patepimui

Bandelių

Rucola

 

Cukinijas, baklažanus supjaustome per visą ilgį plonomis juostelėmis. Pašlakstome aliejumi, paklojame skardoje ir kepami 15 min 180 0 orkaitėje.

Paprika nusėklinama ir kepama 2000 temperatūroje kol suminštėja. Nulupame odelę. Mėlyną svogūną supjaustyti plonais griežinėliais.

Daržoves galima kepti ir keptuvėje, ypač, jei mėsainių gaminama nedaug.

Suformuojame lazaniją: išklojame cukiniją, baklažaną, svogūną ir vėl cukiniją. Kiekvieną sluoksnį gardiname prieskoniais. Įdedame į šaldytuvą valandai. Kai daržovės sutvirtėjam supjaustome porcijomis ir šildome orkaitėje ar mikrobangų krisnelėje.
Ant bandelės tepame padažo, dedame rucolos, lazanijos gabalėlį. Dengiame kita padažu patepta bandele.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą