2017 m. sausio 20 d., penktadienis

BUROKĖLIŲ SALOTOS

Keptų burokėlių karpačio su humusu

Reikės:

3-4 vidutinio dydžio (geriausia pailgų) keptų arba virtų burokėlių
Apie 1 puodelio humuso
2-3 šaukštelių kepintų sezamų
Saujos granatų sėklų
Saujos rukolos (gražgarsčių)
Šviežiai spaustų cintrinos sulčių
Alyvuogių aliejaus


Nulupti burokėlių odelę ir labai plonai supjaustyti. Griežinėlius ir išdėlioti plokčiame inde (lėštėje). Ant viršaus dėti humuso, pabarstyti kepintais sezamais, granatų sėklomis, rukolomis, pašlakstyti citirinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.


Pagal: http://www.nidosreceptai.lt/keptu-burokeliu-karpacio-su-humusu/

Keptų burokėlių salotos su ožkos pieno sūriu

Reikės:
2 didelių`virtų arba keptų burokėlių
2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus
4 saujos gražgarsčių salotų (rucola)
Saujos kedrinių pinijų riešutų
1 indelis minkšto ožkų pieno sūrio Charveoux
Druskos, pipirų, džiovintų Provanso žolelių
Padažui
2 šaukštų skysto medaus
2 šaukštų citrinos sulčių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų

Nulupti burokėlių odelę ir labai plonai supjaustyti. Griežinėlius ir išdėlioti plokčiame inde (lėštėje). Visus padažui skirtus ingredientus sumaišyti ir paruoštu padažu apšlakstyti burokėlius. Užbarstyti riešutus, dėti garžgarstes ir ant viršaus sūrį.

Pagal: http://www.nidosreceptai.lt/keptu-burokeliu-salotos-su-ozkos-pieno-suriu/



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą