Reikės:
500 g kiaulienos išpjovos
8 plonai pjaustytų riekelių šaltai rūkytos šoninės
2 skiltelių česnako
1 šakelės šviežio rozmarino
alyvuogių aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
Susmulkinti česnakus ir rozmarinų lapelius. Sumaišyti juos su aliejumi ir druska bei pipirais.
Išpjovą supjaustyti ~2 cm storio griežinėliais ir pamerkus į marinatą apie pusvalandį jame palaikyti.
Po pusvalandžio ištraukti ir kiekvieną gabaliuką apvynioti šonine. Sutvirtinti mediniais smeigtukais, kuriuos vėliau lengvai ištrauksite.
Medalionus apkepti keptuvėje, o tada apie 15-20 minučių kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Šokoladinis padažas
Reikės:
100 g džiovintų slyvų
50 g. tamsaus šokolado
2 š. rudojo cukraus
125 ml raudonojo vyno acto
laurų lapelių
žiupsnelio cinamono
Slyvas pamerkti. Puode pakaitinti actą su cukrumi ir laurų lapeliais (kol cukrus ištirps). Sudėti sulaužytą ar sutarkuotą šokoladą, išmirkytas slyvas ir cinamoną. Pakaitinti kol šokoladas ištirps. Padažas paruoštas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą