2017 m. balandžio 7 d., penktadienis


Kokosinės varškės tortas

8-12 porcijos

Reikės:

Pagrindui: 
0,5 stiklinės (~100 g) migdolų riešutų
cinamono žiupsnelio
2 stiklinių (~300 g) džiovintų abrikosų (mirkytų bent 30 min)
0,5 stiklinės uogų (tinka šaldytos vyšnios, avietės)
5 v. š. kokosų aliejaus

Varškės sluoksniui: 
1 stiklinės (~100 g) anakardžių riešutų (mirkytų 2 val.)
2 stiklinių (~150 g) kokoso drožlių
3-5 v. š. medaus
1 stiklinės išlydyto kokosų aliejaus
1,5 stiklinės šilto vandens
1-1,5 citrinos sulčių (pagal skonį, galima ir mažiau)

Pirmiausia pagrindui skirtus produktus sumalame maisto smulkintuvu ir gauta mase išklojame torto formos dugną. “Varškės” sluoksniui skirtus produktus sumalame blenderiu iki vientisos masės, užpilame ant pagrindo, išlyginame ir dedame į šaldymo kamerą iki 30 min. Formą renkamės 26-30 cm. Galime papuošti granatų sėklomis, taip pat šviežiomis uogomis, riešutais ar mėtos lapeliu.
Pagamintą tortuką laikome šaldytuve (galima laikyti iki 3 parų).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą