2017 m. sausio 20 d., penktadienis

ŠOKOLADINIS BUROKĖLIŲ PYRAGAS

Jums reikės:

250 g virtų arba keptų tarkuotų burokėlių
200 g tamsaus šokolado
200 g sviesto
135 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
3 šaukštų kakavos miltelių
5 kiaušinių
190 g cukraus
žiupsnelio aitriųjų paprikų (nepagailėti)
cukraus miltelių


Sulaužyti gabaliukais šokoladą, ir ištirpdyti. Į ištirpusį šokoladą sudėti smulkiais gabaliukais supjaustytą sviestą. Kai ir jis ištirpsta sudėti čili miltelius bei gerai išmaišyti.

Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo ir kakavos miltelius.

Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti su cukrumi iki standumo, o trynius išsukti su šokolado mase. Į šokolado ir kiaušinių masę sukrėsti tarkuotus virtus burokėlius ir gerai išmaišyti. Supilti plaktus baltymus bei atsargiai išmaišyti. Galiausiai suberti pagamintą miltų-kakavos mišinį ir viską išsukti iki vientisos masės.

Kepti 160 laipsnių orkaitėje apie 45 min.

Iškepęs pyragas per viduriuką turi būti kiek minkštokas, kaip ne visai iškepęs, išėmus iš orkaitės pyrago vidurys kiek įdumba, bet taip ir turi būti. Pyragas turi ataušti ir tik tada galima bus patogiai jį išimti iš kepimo formos. 

Kadangi pyragas sodraus skonio, patiekėme jį su plakta grietinėle ir raudonaisiais serbentais.

Šaltinis: http://www.sezoninevirtuve.lt/sokoladinis-burokeliu-pyragas/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą