Riešutų sviesto putėsiai su šokolado padažu ir plakta grietinėle
Šokolado sluoksnis
- 80 g susmulkinto juodo šokolado
- 80 ml grietinėlės
Riešutų sviesto putėsiai
- 115 g Philadelphia sūrio
- 125 g žemės riešutų sviesto
- 60 g cukraus pudros
- ½ šaukštelio vanilinio cukraus
- 160 ml grietinėlės
Šokoladas. Ant vidutinės ugnies įkaitiname
grietinėlę ir užpilame atskirame indelyje ant smulkinto šokolado. Leidžiam
ištirpti apie minutę, tada išmaišome iki vientisos masės.
Riešutų sviesto
putėsiai. Philadelphia,
riešutų sviestą, sukraus pudrą ir vanilinį cukrų išplakame mikseriu. Atskirai
suplakame grietinėlę iki standžių putų. Tada atsargiai įmaišome plaktą
grietinėlę į likusį mišinį.
Į mažus stiklinius desertinius indelius dedame pakaitom sluoksius šokolado ir
riešutų sviesto putėsių. Ant viršaus galima uždėti sluoksnį plaktos
grietinėlės. Taip pat galima pabarstyti smulkintais riešutais, o mes tai į vidų
tarp sluoksnių paslėpėme po vieną „girtą vyšnią“.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą