2016 m. gruodžio 1 d., ketvirtadienis

Riešutų sviesto putėsiai su šokolado padažu ir plakta grietinėle


Šokolado sluoksnis

 
  • 80 g susmulkinto juodo šokolado
  • 80 ml grietinėlės


Riešutų sviesto putėsiai

  •  115 g Philadelphia sūrio
  • 125 g žemės riešutų sviesto
  • 60 g cukraus pudros
  • ½ šaukštelio vanilinio cukraus
  • 160 ml grietinėlės


  
Šokoladas. Ant vidutinės ugnies įkaitiname grietinėlę ir užpilame atskirame indelyje ant smulkinto šokolado. Leidžiam ištirpti apie minutę, tada išmaišome iki vientisos masės.

Riešutų sviesto putėsiai. Philadelphia, riešutų sviestą, sukraus pudrą ir vanilinį cukrų išplakame mikseriu. Atskirai suplakame grietinėlę iki standžių putų. Tada atsargiai įmaišome plaktą grietinėlę į likusį mišinį.

Į mažus stiklinius desertinius indelius dedame pakaitom sluoksius šokolado ir riešutų sviesto putėsių. Ant viršaus galima uždėti sluoksnį plaktos grietinėlės. Taip pat galima pabarstyti smulkintais riešutais, o mes tai į vidų tarp sluoksnių paslėpėme po vieną „girtą vyšnią“.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą